Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka styr i Östersund?

I våras skar sig samarbetet mellan (S), (MP) och (V) främst i frågan om anbudsupphandling av hemtjänsten. Då var kommunalrådet Jens Nilsson (S) fullt upptagen med sin EU-valkampanj.

Annons

Klara svar om samarbetet uteblev och semesterperioden tog vid.

I en demokrati är det viktigt med tydlighet vilka som har makten och ska ställas till ansvar av väljarna vid kommande val. Jens Nilsson bör därför ge innevånarna i Östersunds kommun klart besked om vilka som kommer att styra kommunen efter nästa kommunfullmäktige.

I media har vi under sommaren kunnat läsa att Vänsterpartiet står fast vid att inga förändringar ska göras inom hemtjänsten. Ledande socialdemokrater har hävdat att de står fast vid att delar av hemtjänsten ska upphandlas.

På grund av den lågkonjunktur som drabbat hela världen är Östersunds kommun mitt inne i ett besparingsarbete och det är viktigt att personal och förtroendevalda i nämnderna får besked om vilka besparingar som kan förväntas beslutas i september. Det finns inget utrymme för långbänk, då riskerar kommunen att alla besparingar inte får effekt fullt ut. Dagens bekymmersamma ekonomiska läge kräver klara besked.

Det är dags för kommunstyrelsens ordförande Jens Nilsson att ge innevånarna klara besked vilka som kommer att styra Östersunds kommun i september.

Allians för Östersund

Carina Zetterström, oppositionsråd, (C), Pär Jönsson, gruppledare, (M),

Kjell Ericson, gruppledare, (FP), Emanuel Sandberg, gruppledare, (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons