Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi sätter ett kryss för Håkan Larsson

/

Annons

Det gör skillnad att vi röstar i det stundande EU-valet den 7 juni. Oavsett hur vi en gång ställde oss till medlemskapet så finns vi där nu och det gäller att göra det bästa möjliga av medlemskapet. Då är det viktigt att kryssa rätt på valsedeln!

EU är en kompromiss-maskin som till stor del liknar kommunpolitiken. Många av våra beslut i kommunfullmäktige har i dag anknytning till beslut som fattats i Bryssel. När man ska nå gemensamma lösningar på Europanivå krävs konstruktiva politiker i parlamentet. Tiden då våra kommuners utvecklingsmöjlig- heter enbart gick via Stockholm är passé.

De stora politiska utmaningarna är i dag både regionala och internationella. I många frågor finns de gemensamma lösningarna på Europanivå. Miljöfrågorna löser vi bäst på den internationella nivån. EU är vår gemensamma arena. Det är enbart med gemensamma krafttag vi kan bemästra miljöproblemen och EU kan bli en stark kraft på miljöområdet.

Kemikalieförordningen (Reach) har varit en fokusfråga för centerpartiet i EU de senaste åren. Förordningen har varit en av EU-parlamentets största och viktigaste åtgärder under den gångna mandatperioden.

Vi är stolta över i vilken utsträckning centerpartiet har kunna påverka slutresultatet.

Vi har värnat klimatsmarta lösningar, såsom fjärrvärme och mottryckskraft. Skyddet av regnskogarna lyftes in i förslaget och intäkterna från handeln med utsläppsrätter ska användas till att möta klimathotet. Vi har också medverkat till att lätta på byråkratin för små och medelstora företag när det gäller handeln med utsläppsrätter. EU behöver bli än vassare men smalare. Vi måste se och ta tag i de stora gränsöverstigande frågorna, då undviker vi att EU utvecklas mot en centralmakt som styr medborgarnas vardag med regleringar och detaljförslag. För oss handlar det om att vi tillsammans ska förena Europas krafter för att skapa ett grönt, företagsamt, öppet och tryggt Europa.

Vi behöver starka röster för Sverige i Europaparlamentet som kämpar emot centralisering och detaljstyrning. Att agera för fred, miljö och rättsfrågor är viktigt och att inte lägga energi på tokigheter som hur många träd det får stå i en svensk beteshage!

Vi väljer att kryssa för Håkan Larsson som finns på centerpartiets lista. Han är en konstruktiv EU-kritiker och när han blir invald så får vi en stark röst i Bryssel. Håkan har anhängare runt om i hela landet och goda chanser att bli inkryssad.

Karin Stierna, c,

Maria Söderberg, c,

Eva Hellstrand, c

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons