Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste samarbetaom utvecklingen

Annons

Ledande företrädare för centerpartiet i Jämtlands län har i en debattartikel i LT 14 maj ifrågasatt länsstyrelsens arbete när det gäller infrastruktur. Länsstyrelsen har ingen annan uppfattning när det gäller behoven av satsningar på infrastruktur i vårt län än vad man hittills varit politiskt överens om i länet och som vi redovisat till såväl trafikverk som regering i flera olika sammanhang.

Om det från centerns sida finns förslag till investeringar i transportinfrastruktur som hittills inte redovisats är det hög tid att redovisa dessa nu.

Länsstyrelsen har nära nog daglig kontakt med såväl Vägverket som Banverket kring dessa frågor.

Vi har dessutom täta kontakter med Näringsdepartementet dit vi i flera olika sammanhang framfört de behov av infrastrukturinvesteringar som finns i vårt län. Samtidigt är det naturligtvis riksdag och regering som anger ramarna för vårt arbete.

Länsstyrelsens uppgift är både att framföra regionala behov till den nationella nivån och att sedan på regional nivå på bästa sätt genomföra de beslut som regering och riksdag har fattat.

Carina Zetterström med flera skriver att signaler från flera håll vittnat om att Jämtlands län har varit passivt och därigenom inte nått framgång i sitt arbete.

Vilka signaler det är frågan om och vilka som inte skulle ha nåtts av våra underlag redovisas inte i artikeln.

Ett framgångsrikt arbete när det gäller utvecklingen i Jämtlands län måste präglas av samarbete och enighet på regional nivå mot gemensamma mål.

Länsstyrelsen eftersträvar ett sådant arbetssätt. Det är därför min förhoppning att vi kan återgå till att samarbeta kring dessa för länet så viktiga frågor.

Britt Bohlin

Landshövding

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons