Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår huvuduppgift är att minska EU:s makt och omfång

Annons

Rösta rött i EU-valet den 7 juni - det manar Jens Nilsson, s, oss i Länstidningen 15 maj. Jag har absolut inget emot detta, men jag vill samtidigt inte ge läsarna några illusioner om vad EU är. Låt mig ge några fakta:

EU-parlamentet har aldrig under sin 30-åriga historia haft en ”röd” majoritet. Högern och de liberala har alltid haft cirka 60–65 procent av platserna. Just nu har kristdemokraterna bortåt 240 platser mot socialisternas 211.

EU har getts makt även över den svenska arbetsrätten. Men vilka har gett dem denna makt? Tyvärr är sanningen den att de de borgerliga tillsammans med socialdemokraterna här hemma har gemensamt och i enighet röstat för att föra över makten till EU. Senast skedde detta i fjol 20 november, då man gemensamt skrev under Lissabonfördraget, något som kommer att förvandla EU även till en försvarsunion.

I EU-parlamentet röstar socialisterna lika med högern i nio fall av tio (avser slutomröstningar i de cirka 500 ärendena under 2008). Det är en myt att kampen om EU står mellan det blå och det röda laget.

Det enda sättet att göra EU mer ”rött” är att göra EU mindre! Det vill Junilistan. Vi har som huvuduppgift att minska EU:s makt och omfång. Att åter erövra det nationella självbestämmandet – det är vår huvudparoll. En sådan utveckling spar åtskilligt med pengar och ger oss vår handlingsfrihet åter.

Sören Wibe

Junilistan  

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons