Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med jobben i Ragunda?

Vi undersköterskor och vårdbiträden inom vård och omsorg i Ragunda kräver en förklaring. För en tid sedan läste vi i lokaltidningen om de stora sparkraven inom kommunen, att vård och omsorg kommer få ett stort sparbeting på sig.

Annons
Hotet om att ett stort antal tjänster måste dras in väcker oro i personalgrupperna.
Vi har förståelse för att man måste spara med tanke på kommunens ekonomi, men vårt förtroende för kommunalrådet Elisabet Yngström blir väldigt litet. Känns som dubbla budskap från kommunledningen när det den ena dagen flaggas om stora sparkrav och nästa dag om att kommunen eventuellt ska satsa stora pengar på en fabrik i Bispgården för risförädling, samt alla dessa hyresbidrag som olika företag fått.
Det som nu har fått de att riktigt börja "koka" ute i verksamheterna vård och omsorg är vad vi häromdagen fick veta, nämligen kommunens planer att utbilda vårdpersonal i Thailand.
Att det kommer bli en brist på vårdpersonal inom kommunen de närmsta åren har vi medarbetare länge vetat om. Borde vi inte i första hand vårda den personal vi redan har i stället för att hota med stora varsel vilket leder till en osäkerhet. Risken är att vi i personalen då söker andra vägar.
Vi är många som valt att utbilda oss för att få en tillsvidaretjänst inom vård och omsorg och tagit studielån för att kunna finansiera våra studier. Att då först läsa att vi riskerar mista våra tjänster och sedan läsa att kommunen vill utbilda och importera arbetskraft, det känns absurt.
Vi vill understryka att det som upprör oss inte är att människor från andra länder erbjuds jobb, utan om osäkerheten för perosnalen med hot om varsel. Borde man inte först se till att de som redan bor inom kommunen får jobb? Visst kan inte alla tänka sig ett jobb inom vården, vilket till viss del beror på den låga lönen i förhållande till det ansvar ett jobb inom vård och omsorg innebär. Men också rädslan att ta studielån för att sedan inte veta om man får en tillsvidareanställning.
Det rimliga borde väl dock vara att först ta hand om den personal man har och sedan att rekrytera och utbilda de arbetslösa som bor och försöker leva i vår kommun.
Vi förväntar oss en snabb och öppen dialog med kommunalrådet. De handlar om vår kommun, och dess överlevnad samt vår framtid.
Anna Norin och Mia Norum
Två av många besvikna undersköterskor i Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons