Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolgfors far med halvsanning

Sven Tolgfors (M), Sveriges försvarsminister, far med halvsanningar i sitt inlägg på LTs debattsida den 24 juni. Dessa halvsanningar gör hela hans inlägg till ett stort politiskt missvisande.

Annons

 

Han påstår att en ny hotbild kräver ett nytt försvar men;

Han förtiger att konflikten i Georgien orsakades av att NATO-allierade Georgien gick till angrepp mot civilbefolkningen i Ossetien. De ryska styrkorna gick in för att försvara den ossetiska befolkningens mänskliga rättigheter.

Han nämner samarbete med NATO och EU, vars medlemmar och allierade står som angipare i bl a Georgien, Irak och Afghanistan, före samarbete i FN trots att Sverige ska vara alliansfri enligt folkviljan.

Han räknar in Hemvärnet som en del av Sveriges nationella försvarsstyrkor trots att de varken har utbildning eller utrustning för att sättas in mot en eventuell angripares militära kapacitet.

I dag och i morgon finns ingen hotbild mot Sverige och internationellt är det bara FN som kan ge någon slags garanti för att militära insatser inte kommer att ske för att skydda enskilda länders ekonomiska intressen.

Alliansregeringen hotar inte bara svensk neutralitet, den befäster även de rika ländernas strävan att bibehålla en världsordning där 30 000 människor om dagen, 10 miljoner om året, dör i brist på mat, rent vatten och sjukvård.

Kick Leijnse (V), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons