Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ert vuxenansvar

Till alla medborgare i Östersund. Har ni helt tappat tal/skrivförmågan, tycka till-förmågan, säga emot-förmågan, etc?

Annons

Vi som bor i Östersunds kommun har ju faktiskt rätt att ifrågasätta saker och ting, men gör vi det? Använder vi oss av vår demokratiska frihet att helt enkelt säga att nu är det faktiskt nog? Nog av vad kanske ni undrar? I min lilla värld där solidaritet är ett ledord så lider jag just nu, för vad ska ni fråga er då? Jo i denna stad så skapas det just nu ett gigantiskt utanförskap för många grupper, jag vill inte sätta fingret på några få men jag pekar lite på ungdomarna som inte gjort något ont som inte har rösträtt.

Jag talar för dem utan att ha blivit tillfrågad, men jag tar mitt vuxenansvar.

I Östersund just nu så svämmar vi snart över av droger, ja tyvärr så är det så. Problemet förutom narkotikan är att debatten förs på ett akademiskt plan. Med andra ord händer det inte ett dugg mer än att en tanke väcks i en tjänstemannakorridor.

Varför vill jag att ni ska tycka till/ reagera/agera?

Jo, för att våra socialdemokratiska politiker bygger upp ett gigantiskt utanförskap åt dessa ungdomar, i stället för att solidariskt säga: Jag sänker min lön till 23000 kr i månaden, samtliga tycker jag borde göra det.

Och snälla Robert Uitto stanna hemma ifrån Kina, vet du om att det är dålig ekonomi i landstinget?

Slimma tjänstemannasidan i stället! Satsa dom pengarna på att bygga upp en stabilt fungerande fritidsgårdskultur, fler fritidsledare, där kan vi fånga upp ungdomar. Anställ fler lärare i skolorna. Ta bort Anders Byströms extra rektorer. Satsa mer pengar på fältarbetare, låt idrottsföreningarna få utbildning att möta ungdomar som inte mår bra och fånga upp dessa innan det är för sent!

Eller vill vi att våra skattepengar ska användas i ett akademiskt forum där ingenting händer?

Nej, slå ett slag för en blandning där det praktiska arbetet samarbetar med det teoretiska,. På så sätt kan vi leva i ett mer balanserat solidariskt samhälle där alla tar hand om varandra och där vi inte är ungdomar mot vuxna utan en kommun där vi hjälps åt och lever i harmoni.

Har inte oppositionen nånting att komma med i denna fråga?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons