Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorken värre än vargen

Annons

Under rubriken ”Vargen hotar min livsstil” anser Göran Hemmingsson i LT 28 april att alla ”vargkramare” ska respektera hans rätt att jaga, fiska och att plocka bär och svamp utan att behöva känna hotet från vargen.

Han anser att all form av odling som vi människor bedriver är mer eller mindre olämplig för att få fram näringsriktig mat. Även den ekologiska odlingen kan aldrig mäta sig med det som växer vilt i naturen. Jag vet ju inte vad Göran äter men att bara äta kött från älg, rådjur, hare och skogsfågel, fisk, bär och svamp tycker jag kulle bli lite ensidigt.

Om alla skulle leva som Göran skulle det bli ganska glesbefolkat i vårt land. På den yta som behövs för att kunna försörja en jägare med mat kan man genom att ha mjölkkor och köttproduktion, odla spannmål, potatis och rotfrukter, grönsaker och försörja hundratals gånger fler än i ett jägarsamhälle!

Jag har också, liksom Göran, valt att bo i glesbygd. Inte för jakten utan för möjligheten att kunna odla mycket av min egen mat.

Varg, björn, lo och andra vilda djur stör mig inte när jag är ute i skogen och plockar bär och svamp, tvärtom!

Jag har inget emot jakt. I vår lilla by jagar de flesta och ibland bjuder de på lite av jaktbytet!

Visst Göran, älgkött är gott men fläsket från Magnus Gustaphssons glada grisar i Häljesund är inte så dumt det heller!

Som sagt, det är inte vargen som stör min "livsstil." När jag tänker efter så är det nog sorken, som denna kalla och snörika vinter har ringbarkat alla mina äppelträd, som är mitt hatobjekt

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons