Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siwertsson måste diskutera seriöst

Annons

Siwertsson, m, fortsätter att komma med tomma påståenden. I tider när landstingen i Sverige varslar på grund av tuff ekonomi borde han vända sin kraft mot regeringen i stället som sänker skatterna till rika och glömmer kommuner och landsting.

Moderaternas högste kommun- och landstingspolitiker, Anders Knape ger oss medhåll och har nu insett att det måste till minst 10 miljarder kronor för att rädda jobben i offentlig sektor.

Även moderaternas Christer Siwertsson måste hålla sig till fakta:

Vi låg sämst till i landet när det gäller tillgänglighet på telefon till våra hälsocentraler. Nu ligger vi bland medellandstingen, men vi är fortfarande inte nöjda och jobbar därför vidare.

Vi undersöker numer nära dubbelt så många mammografipatienter och har sänkt åldern till 40 år.

Vi satsar miljontals kronor extra på psykiatrin.

Vi opererar allt fler inom ortopedin och har inte längre flera års väntetider till höftledsoperationer, men vi är fortfarande inte nöjda och jobbar vidare.

Vi har inte längre flera års kö till starroperationer.

Vi har inte längre flera års kö till hörapparatutprovningar.

Vården skall ges på lika villkor och vi fortsätter att förbättra vår gemensamma offentliga sjukvård. Patienterna skall stå i centrum och inte utsättas för moderata storstadsexperiment som gynnar privata vårdföretagares plånböcker.

Vården måste fungera även i glesbygd, trots minskade statsbidrag från moderaterna. Vi tror på den offentliga vården och jobbar vidare för att förbättra den ytterligare.

Robert Uitto, s

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons