Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda kommun behöver arbetsro

Annons

Elisabet Yngström kan inte få stå oemotsagd. Förslag är förslag och beslut är beslut! Det är sant att organisationsförändringar har diskuterats länge, men inget är ännu beslutat. Och när det blir alldeles för uppenbart att syftet med förändringen inte är att förbättra en organisations struktur och funktion utan att få bort personer som kommunalrådet inte vill ha kvar – då reagerar Centern. Reaktioner kommer också från många enskilda, oavsett partitillhörighet.

Yngström har under året presenterat åtskilliga organisationsskisser som finns i flera varianter men har en sak gemensamt – makten koncentreras till kommunalrådet. De politiska partierna, inkl (S), har ännu inte haft möjlighet att diskutera det senaste förslaget som skickades ut till några KS-ledamöter från (S) och några från (C) drygt 24 timmar innan KS-sammanträdet den 9 december.

Att dessutom varsla tjänstemän innan KS fått ta ställning till förslaget reagerar vi starkt emot. Viktigt att notera i sammanhanget är att den föreslagna tjänsten som kommunledningschef får i stort sett samma arbetsuppgifter som kommunchefen har idag.

Att dra paralleller till uppsägningar av vårdpersonal och lokalvårdare är enbart populistiskt eftersom dessa tjänster dras in efter politiska beslut om indragningar (av) i verksamheter.

Inte heller dessa grupper eller deras fackförbund skulle motta besked om varsel som saknar beslut utan att reagera.

Det Ragunda kommun behöver är arbetsro och möjlighet att fortsätta på den inslagna vägen, med anpassning av organisationen till verksamhetens storlek och en ekonomi i balans; ett arbete som kommunchef, ekonomichef samt personalchef enligt vår uppfattning har en viktig roll i och där även personalen är delaktig. Eventuella framtida förändringar av den ”kommunala geografin” skall enligt vår mening behandlas då frågan om regionbildning diskuteras. Vi är stolta Ragundabor men absolut öppna för framtidens krav på nya sätt att organisera vår region och vi deltar gärna i arbetet. Tyvärr har denna fråga helt hoppats över i vår kommun. Kommunalrådet, som tidigare deltagit i arbetet på länsnivå, har valt att inte ens låta kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige diskutera frågan politiskt.

Centerns kommunkrets

Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons