Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Osmakligt påhopp av Swedenmark

Annons

På DN debatt torsdagen den 5 mars kunde vi läsa hur Länstidningens förre chefredaktör och politiske skribent, numera krönikör på Östersunds-Posten, Peter Swedenmark, rapade ur sig sitt hat och förakt över Maths O. Sundqvist som han i artikeln kallade för ”girig elitkapitalist”.

Det ter sig märkligt att inte våra lokala tidningar eller vår landshövding, Britt Bohlin för den delen, verkar läsa vad som skrivs i rikspressen.

Det skulle ha känts sunt om de lokala medierna och partikamraten Bohlin hade reagerat på detta osmakliga personliga påhopp. Särskilt som Bohlin på bästa nyhetsplats häromdagen uttryckte sin stora oro över vad som kommer att hända om Carnegie tar över Maths O. Sundqvists bolag Skrindan.

Kommer utvecklingsarbetet av Stadsdel Norr, alla hyres- och butikslokaler intressera och engagera Carnegie som det engagerat Maths? Vem sjutton är inte orolig? Det borde alla vara!

Peter Swedenmark kallar Maths O. Sundqvist för ”den i särklass uslaste ägaren Länstidningen haft”.

Har LT någonsin haft någon annan ägare än arbetarrörelsen? Vid Maths O. Sundqvists övertagande hade LT lika stor chans att överleva som en snöboll i helvetet.

Vad Maths O. Sundqvist inte ville ställa upp på var Swedenmarks allt för väl tilltagna lön och fallskärmsavtal vilket, med tanke på hur LT: s ekonomi såg ut, var väldigt sunt.

En god ledare måste kunna fatta svåra och tuffa beslut och se till företagets helhet, ett bevis på detta är att LT fortfarande lever i dag.

Maths O. Sundqvist må vara kapitalist (elit eller ej) men få människor har haft sådan betydelse för vår region när det gäller kultur, idrott och näringsliv.

Jag tror inte en sekund på att någon annan riskkapitalist eller Carnegie skulle värna om Jämtland på det sättet.

Det hade varit mer hedrande för Peter Swedenmark och Britt Bohlin om de reagerat på partikamraten, riksdagsledamoten, Jan Emanuel Johansson när han försökte hyra ut en tvåa i Stockholm för 10 000 kr i veckan eller ett litet hus på Gotland för 35 000 i veckan. Det kan man kalla elitkapitalistfasoner.

Det är dags att pensionera den bittre Peter Swedenmark från den mediala arenan och i stället förpassa honom till kammaren, där han kan sitta och planera sina vendettor.

Lennart Lindow

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons