Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande lögner om Ragundas ekonomi

/

Det måste bli slut på Stefan Nilssons lögner angående Ragunda kommuns ekonomiska situation.

Annons

Herr Nilsson talar vitt och brett om hur vi Socialdemokrater har "durrat” med våra gemensamma resurser.

Sanningen är den att behovet, och för att behålla anställda inom vård, skola och omsorg, samt att vårdtyngden ökat kraftigt under de senaste åren, inte varit i balans med de intäkter, skatter och bidrag vi haft till förfogande pga ett för litet befolkningsunderlag.

Jag menar att för de miljoner som Herr Nilsson anser att vi slösat bort finns kvar i form av god vård, en utvecklande skola och god omsorg.  

Behovet vet vi därför måste våra operativa resurser fördelas efter kravet på service och kvalité i det vi ska leverera.  

Är det något vi verkligen vet så är det att vi enligt lag måste ge invånarna vård, skola och omsorg som är av god kvalitet.

Problematiken för Ragunda är hur vi ska hinna med att avveckla och anpassa vår infrastruktur, att det föds färre barn, att elevantalet minskar och att våra åldringar behöver mer omfattande vård.

Därför måste vi få tid att göra en långsiktlig strategi för att mäkta med att både effektivisera och avveckla samtidigt som vi har verksamheter som behöver mer resurser och kontinuerlig kompetensutveckling.

Årets delårsrapport, en budget som arbetades fram i positiv ”Ljusbergsanda”, är ett bra bevis på hur verksamheterna på ett fantastiskt sätt har anpassat verksamheten efter behovet och effektiviserat resultatet till 17 miljoner bättre än beräknat.

Återstoden är att få bukt med tomma lägenheter och fastigheter, tomma elevplatser och den negativa befolkningsutvecklingen.  

Tänk om alla kunde enas om socialdemokraternas inriktning för framtiden istället för att gå ut med en massa osanningar som bara förvirrar.

Socialdemokraternas förslag innebär mera skatteintäkter och stöd från staten till avvecklingsanpassningar som på så sätt skulle ge förutsättningar att eliminera avvecklandet av verksamheter som måste utvecklas.

Gör vi inget nu för att marknadsföra den positiva tillväxtförmåga som finns i kommunen, ändrar attityd och inställning till nyinflyttade och till nyetablerade företag så får vi inte människor till oss som kan ta sig an våra verksamheters alla arbetsuppgifter i framtiden.  

Om vi tillsammans och enade gav samma bild av Ragunda kommun skulle det stimulera alla till både bättre serviceanda, kreativitet, framtidstro och bättre ekonomiska förutsättningar för kommunens alla verksamheter, näringslivet och sist men inte minst för alla enskilda.

Låt oss tillsammans, ärligt och uppriktigt utveckla Ragunda kommun med både gott värdskap och framåtanda!

Elisabet Yngström (S)
Kommunalråd, Ragunda kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons