Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bro i Lit nödvändig

/

Annons

Den gamla bron i Lit har stor betydelse för norra kommundelens förutsättningar att utvecklas positivt i framtiden. I Lit/Häggenås området finns det många attraktiva platser för nyinflyttning och det är ett rimligt pendlingsavstånd in till Östersund. För att bibehålla och utveckla dessa förutsättningar ytterligare så måste den gamla bron i Lit ersättas med en ny.

Om bron tas bort helt eller ersätts med enbart en gång och cykelbro, vilket är ett av alternativen, så kommer det att påverka den norra kommundelen negativt för bron utgör en livsnerv för Lit med omnejd.

Nu har kommunstyrelsen i Östersund beslutat att avsätta pengar för att genomföra en extern konsekvensanalys angående brons betydelse. Analysen beräknas vara klar ett par månader in på nästa år. Boende i den norra kommundelen kommer att får vara med och ge sina synpunkter och vi återkommer med mer information om detta lokalt.

Alliansen i Östersund har sagt ja till att vilja medfinansiera en ny bro och vi hoppas att även majoriteten ska fatta samma beslut. Det lokala mobiliseringsarbete som lett fram till detta startade tidig vår 2009 då styrelsen för Lit/Häggenås Centeravdelning, representanter för S-föreningen och Moderaterna i Lit samt brogruppen i Lit träffades. Enigheten var stor om att vi behövde hjälpas åt att driva på. Att vi nu kunnat ta detta viktiga steg beror till stor del på ett gott lokalt politiskt samarbete där våra lokala politiker, C, S och M, från norra kommundelen har hjälpt oss att påverka i våra respektive partier uppåt.

Parallellt med detta har vi genomfört olika lokala aktiviteter för att sprida information om läget kring bron. Vi jobbar vidare med brofrågan eftersom den är avgörande för Lits och norra kommundelens förutsättningar att växa framåt och vill med dessa rader tacka alla som på olika sätt deltagit med stöd och engagemang.

(C) Ordf. Lit/Häggenås Centerpartiavdelning,
(M) Moderaterna i Lit,
(S) Ordf. (S)-föreningen i Lit

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons