Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Njut av sommaren utan sprit

/
  • En glad sommar betyder inte att man behöver vara påverkad av alkohol, utan glad i själen blir man av att kunna njuta av sommarens smaker och dofter, anser debattinsändaren.

Annons

Sommaren är spritens förlovade tid och många ser fram emot den. Inte för att njuta av sommarens primörer utan alkoholens.

Traditionen bjuder att vi ska se fram emot sommarens sköna dagar.

Då undrar man varför spriten har blivit så väldigt glorifierad. Det finns saker i livet som är mycket mer värdefulla än en sommar i supandets tecken. Man borde naturligtvis som förälder varna sina barn och absolut inte köpa ut något till dem.

Det måste vara något fel när man värderar alkoholen så högt.

Det är en verklighetsflykt som många eftersträvar i dag.

Man borde påminnas om hur mycket elände spriten har gjort och tyvärr fortfarande gör i detta land. Man har som föräldrar ett stort ansvar att påverka sina barn att se att det finns andra värden livet.

Det klart att barnen tar efter de vuxnas ”tradition” och inser att detta borde dem också ägna sig åt.

Om man ser nyktert på detta, är det konstigt att det har blivit så här.

För det första är det väldigt dyrt, man blir sjuk av det och dagen efter är absolut ingen höjdare. Men som de säger: ”Hade jag roligt i går?”

Staten gjorde ett otroligt misstag när man ”låste” in spriten i gallerförsedda statliga butiker. Redan då blev spriten guld värd. All förbjuden frukt smakar ju bättre.

Jag är helt övertygad om att man bet sig själv i svansen. För det blev faktiskt det motsatta mot vad de hade tänkt sig.

Kommer denna ”tradition” att ändra på sig? Nej, inte på väldigt länge för den överförs från föräldrar till barnen. Då måste vi få en ändring på attityderna, att man ska supa sig full vid festligheter.

Att en glad sommar inte betyder att man ska vara spritglad. Utan glad i själen och att kunna njuta av sommarens smaker och dofter i detta vackra land.

Jag är helt övertygad om att det finns så mycket glädje inombords utan att vara påverkad av alkohol. Visa den glädjen, att du finns till och att du är frisk och kunna säga nej till att bli berusad.

Alla borde berusa sig med kärlekens och naturens rikedom.

Bo Grapenskog

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons