Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson: Yngström skyller på andra

/

Förslaget ”Riktlinjer för bistånd” skickades ut den 26 november, med info ”skall tas i KS framöver”.

Annons

Inom AfR, Allians för Ragunda, tolkade vi inte framöver som nästkommande KS utan något för 2010. Därför avvaktade vi inledningsvis, men då vi fann sakfel begärde AfR återremiss. Återremissen räddade S och C från att ta ett beslut, vars innehåll stämmer dåligt med socialtjänstlagen.

Är det någon utöver Yngström och möjligen några fler, som tror att den så kallade julklappspengen var något som hade planerats under en längre tid?

Om nu förslaget var seriöst menat av Yngström så borde förslaget även fått möjligheten att utvärderas, behandlas och verkställas seriöst. Den framförhållningen och planeringen fanns inte; beslut i KS den 15 december, protokolljustering den 22 december och endast en dag för verkställande av IFO (Individ och Familje Omsorg).

Yngström hade trots våra frågor fortfarande möjlighet att ta beslutet om eventuell julklappspeng under KS den 15 december. Riktlinjerna som skulle beslutas var behäftade med sakfel. Det bekymrade inte Yngström.

Yngström anser att vi som begärde återremiss får stå vårt kast. AfR har inte lovat något, Yngström kom med ett dåligt förslag, åker på nederlag, skyller på andra.

Dessutom saluförs förslaget i Mittnytt samt tidningar innan vi politiker blev informerade

Om det finns ett politiskt ansvar, om det finns tjänstemän med ekonomiskt ansvar, hur är det möjligt att ett ärende som saknar all ekonomisk täckning helt plösligt får passera alla filter.

Kommunen ligger 13 miljoner back 2009, som har orsakats av Yngström vid makten. Yngström skall dessutom hämta hem ytterligare 20 miljoner

Ni som röstade ja. Var hämtar ni pengarna?

På fullmäktige 2 december beslutade S tillsammans med C att den tolfte månaden – som varit avgiftsfri på dagis – from januari 2010 ska avgiftsbeläggas. Motivet var att andra kommuner gör det.

AfR och V reserverade sig. Var fanns då Yngströms syn på barn- och familjeperspektiv? Är det nu vi skall prata om dubbelmoral?

Om AfR får mera att bestämma efter valet 2010 så kommer vi att återinföra en avgiftsfri månad inom förskoleverksamheten. Pengarna kommer att tas inom förvaltningen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons