Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på föräldrarna i Ås!

Annons

Vi är en grupp föräldrar, med starkt stöd av andra föräldrar, lärare och boende i Åsbygden, som vill att Krokoms kommuns investering i skolbyggnader i Ås ska samordnas och koncentreras till området vid Jämtkrafthallen (JK). Då får Åsbygden en rationell skola med hög kvalitet och samtidigt en betydelsefull och utvecklingsbar centrumfunktion för alla åldrar, vilket så uppenbart behövs i Ås.

Men varför beaktades inte JK-alternativet när politikerna i november satte ner foten i skolfrågan? Jo, då hävdade nämligen tjänstemän och politiker att landstinget inte vill sälja den mark som behövs. En uppfattning som kommunen nu gått ifrån eftersom vi kunnat visa på att den byggde på ett missförstånd från kommunens sida!

Kommunens politiker fortsätter ändå att försvara sitt beslut. Försök från vår sida att få möta dessa politiker har avvisats ett flertal gånger. Vi bjöd in dem till ett opinionsmöte den 1 februari men ingen av dem vågade komma och diskutera frågan med Åsborna.

Inför en investering på närmare 90 miljoner kronor måste alla goda förslag undersökas på ett noggrant och seriöst sätt. Det är våra skattepengar det är frågan om. Vår uppfattning är att så inte har skett. Vårt förslag ryms inom den budgetram som kommunen har. Dessutom kan utbyggnaden göras flexibelt och anpassas till inflyttning och elevunderlag. Vi har därför lämnat in ett medborgarförslag för att få en riktig bedömning.

Vi har haft möten med lärare, föräldrar, berörda markägare vid JK samt boende i Ås. Dessa kontakter och inte minst opinionsmötet visar att vi har ett mycket starkt stöd från alla som får information om vad vårt förslag innebär jämfört med kommunens.

Vi är inte en liten och högljudd grupp som vissa hävdar. En allt starkare opinion växer snabbt fram till stöd för JK-alternativet. Det vore klok politik att lyssna på alla dessa människor, det är VI som skall leva med slutresultatet.

Kommunen tänker köpa Jämtkrafthallen, vilket är bra. Det talar än mer för att samordna ett skolbygge med JK-hallen, som också skulle ge driftmässiga fördelar. Samverkan och samordning är något som vi tror att hela Åsbygden tjänar på och har behov av.

Vi kräver att politikerna omedelbart ger tjänstemännen i uppdrag att göra en noggrann och seriös utredning av JK-alternativet, så att det sakligt och objektivt och utan prestigetänkande kan vägas mot kommunens förslag. Vi ställer gärna det material som vi har tagit fram till förfogande, även vårt kunnande och engagemang om så önskas.

Henrik Munck af Rosenschöld, Michael Helander, Lennart Bäck, Hans Aldefelt och Björn Tengblad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons