Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets kränkning äventyrar hela enheten

/
  • Ledningen kränker oss nu både lönemässigt och mänskligt genom att med hela handen utan dialog vilja sänka vår ersättning, skriver debattörerna.   Foto: SCANPIX

År 2007 var vår arbetsplats – Intensivvårdsavdelningen – senast i förhandling kring ersättningen i vår dåvarande arbetstidmodell.

Annons

Det gällde sänkta ersättningsnivåer. Efter en lång tids arbete av arbetsgivarrepresentanter samt centrala – och lokala fackliga ombud såg sedan den nya arbetstidsmodellen, den så kallade Östersundsmodellen, sitt ljus. Det var en mycket uppslitande period med ett stort missnöje hos personalen och långt ifrån någon självklarhet att parterna skulle kunna enas, men efter en segdragen förhandling kom vi varandra till mötes. Långsamt byggdes förtroendet för arbetsgivaren upp igen.

Och nu är det dags igen. När nu arbetsgivaren sagt upp och sett över de arbetstidsmodeller som finns på sjukhuset så vill man sänka ersättningen för oss sjuksköterskor och undersköterskor på IVA ytterligare. Godtar vi inte deras bud så hotar de med att sätta oss på fasta schemarader vilket skulle vara en stor tillbakagång i utvecklingen i motsats till den flexibla arbetstidsmodell som i 11 år gynnat både arbetsgivare och medarbetare på vår arbetsplats. En modell där ansvar och befogenhet går hand i hand och som stimulerar till utveckling och drivkraft , där ge och ta har varit helt naturligt.

Vi har hittills jobbat på en arbetsplats med stolta, nöjda och kreativa medarbetare som tagit ett mycket stort ansvar och utvecklat avdelningen för patientens och verksamhetens bästa. Vi har en hög kostnadsmedvetenhet, liten personalomsättning, låg sjukfrånvaro samt en stor utvecklings- och förändringsbenägenhet. Alla dessa faktorer som man vet kännetecknar en attraktiv och hälsofrämjande arbetsplats.

På intensivvårdsavdelningen vårdas vårt läns mest kritiskt sjuka patienter. Medicinsk och teknisk utveckling pågår ständigt. En bra arbetsmiljö med nöjda medarbetare borgar för att vi kan ge den allra bästa vården.

Är detta tacken? Hur lever landstinget upp till sin vision om att vara en attraktiv arbetsplats?

Ledningen kränker oss nu både lönemässigt och mänskligt genom att med hela handen utan dialog vilja sänka vår ersättning. De visar på detta sätt att de inte värderar vårt arbete längre och att de är beredda att äventyra allt det som har byggts upp på en välfungerande enhet. Landstinget borde känna till att missnöjda medarbetare är kostsamma. Missnöjda medarbetare leder i långa loppet till dyra lösningar. Sorgligt men sant. Vi hoppas att ledningen tar sitt förnuft tillfånga innan det är för sent, och medan det fortfarande är möjligt återuppbygger det förtroende som nu helt är borta.

Pia Lago-Lengquist och Kia Bergebo

Specialistsjuksköterskor inom Intensivvård, IVA Östersunds sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons