Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låga lärarlöner - hot mot förskolans kvalitet

Hur sköter en arbetsgivare som fått utmärkelsen "Årets företagarkommun" sin egen mjuka verksamhet?

Annons
Den före detta socialdemokratiska statssekreteraren Sture Korpi uttalade sig för ett antal år sedan om att - "kommunerna är dåliga arbetsgivare, de måste bättre se om sin personal om den ska stanna".
Vid samma tillfälle på en förskolekonferens i Västerås presenterades en undersökning om förskolans arbetsmiljö och resultatet gav ett tydligt krav på högre lön och fort- och vidareutbildning.
På senare tid har det kommit rapporter från OECD som går i samma riktning, att lärarnas lön, fortbildning är ytterst viktiga villkor för att kunna rekrytera och behålla bra personal
I Åre kommun tycks man inte förstå att ovanstående är av yttersta vikt för att förskolan skall hålla den goda kvalitet som skolverket eftersträvar.
Efter kommunchefen Gunnar Hedbergs försäkran om prioritering av förskollärare blev det inget större lönelyft. Som en privat företagare uttryckte sig "det rör sig om håll käft pengar - 150 kr".
Personalen på förskolorna upplever lönelyftet som ett hån med tanke på de arbetsinsatser som görs och de resultat som redovisats i brukarundersökningar. När vi jämförde lönenivå- och spridning i vår närliggande kommun, Krokom ligger merparten av förskollärarna 2 000 kr över förskollärarna i Åre kommun samt med en större lönespridning.
I skolverkets rapport Dnr 53-2007: 1870 till Åre kommun angående deras inspektion av förskolans verksamhet som genomfördes 2007, påtalas bland annat verksamhetens varierande kvalitet och kommunens svårigheter med att rekrytera förskollärare.
Skolverket hävdar att den varierande kvalitén i förskolan beror på att det råder brist på förskollärare. De pekar också på att i Åre kommun har 45 procent av personalen förskollärarutbildning mot 51 procent i riket.
Man skriver vidare att Åre kommun måste anstränga sig ytterligare för att rekrytera förskollärare. Om vi ser till ovanstående så är lön och fortbildning viktiga instrument för att rekrytera och behålla personal.
I februari 2008 var Lärarförbundets ordförande Eva-Lisa Preisz på besök i Åre kommun och kunde konstatera efter samtal med politiker och tjänstemän att "utbildning måste löna sig också i Åre kommun".
Det vi starkt behöver är marknadsmässiga löner, vikariepooler och fortbildning. Marknadsmässiga löner gör det möjligt att rekrytera förskollärare och kunna konkurrera med andra kommuner så som Krokom och Östersund. Östersunds kommun behöver ca 50 förskollärare/år.
Vikariepooler är ett måste för att verksamheten skall fungera så att inte personalbrist uppstår.
Fortbildning är förskolans utvecklingsredskap och är en nödvändighet för att förskolan och dess personal skall utvecklas och därmed höja kvalitén i ett öppet brev "Utbildning måste löna sig", 26 april, 2008, där alla fackligt anslutna förskollärare i Åre kommun protesterar mot bland annat de låga lönerna, tycks inte politiker och tjänstemän ha tagit frågan på allvar, eller saknar de förmåga att tackla problemen?
Vad tänker politiker och tjänstemän göra åt ovanstående, något måste ske?
Eva Hyttstrand Aspestad
Förskollärare
Torbjörn Klovenborn
Förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons