Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitet viktigare än storlek på högskolor

I en debattartikel i LT den 13 oktober uttalar Berit Andnor, s, oro över alliansregeringens politik för forskning och högre utbildning.
Hon påstår att regeringen vill slå ihop lärosäten, motverka konkurrens om forskningsmedel och att den bedriver "korståg mot de mindre och medelstora högskolorna".

Annons

Faktum är att alliansregeringen har kvalitet i utbildning och forskning som ledande kriterium för tilldelning av resurser.
Högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg förklarade med all tydlighet, vid sitt besök vid Campus Östersund i februari i år, att resurserna kommer att tilldelas de högskolor och universitet som lyckas skapa konkurrenskraftiga och attraktiva utbildningar samt bedriver forskning med hög kvalitet.
Det är alltså kreativitet, kompetens och kvalitet som är vägledande för alliansregeringens högskolepolitik. Om en högskola är liten eller stor har ingen betydelse. Mittuniversitetet konkurrerar därmed om forskningsmedel på samma villkor som alla andra lärosäten i Sverige.
Forskningen i Sverige kommer nästa år att få 2,4 miljarder mer och 2012 har den årliga nivån höjts med 5 miljarder enligt vad regeringen redan aviserat.
Detta är mycket mer på fyra år än vad den förra socialdemokratiska regeringen gjorde på tolv år.
Kerstin Weimer, fp
Länsförbundsordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons