Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningens galna prioriteringar

Annons

AnnSofie Andersson (S), Katarina Nyberg-Finn (S), Karin Thomasson (MP) och Stefan Konradsson (V) agerar som fullvärdiga kandidater för en budgetsanering och elementär lektion i ekonomi.

De har inte råd med mjölk till barnen, vettiga skollokaler, satsningar på socialt utslagna utan satsar hellre på en hy ishall för 3000 personer utanför staden. En satsning som årligen kostar minst 35 miljoner kr – det vill säga mer än halva sparkravet.

Såklart ska kommunen i första hand satsa på kärnverksamheten, det vill säga skolor, förskolor socialt omhändertagande och äldrevård.

Ändå väljer de tre damerna och socialnämndens ordförande Stefan Konradsson (V) att satsa på en ny arena och kanske även ett kulturhus.

Socialnämndens ordförande Stefan Konradsson (V) väljer att stryka viktiga saker som fältarbetsgruppen, värmestugan för missbrukare och kvinnojouren – det vill säga saker riktade till svaga grupper han har ansvar om för att i stället satsa på en ny arena.

Karin Thomasson (MP) satsar under sin kommunalrådsperiod över 300 miljoner kronor på idrotten men ger bara småsmulor till kulturen och ger i stället ett vallöfte om ett framtida kulturhus.

Nya monument över politiker med ekonomiskt lättsinne som sviker barnen, de äldre och svaga grupper.

Ta ansvar och erkänn bristerna i er kontroll och styrning av äldreomsorgen och skyll inte på tjänstemän och dåliga rutiner.

Under 2010 ställde moderaten Lise Hjemgaard-Svensson upprepade frågor i kommunfullmäktige till omsorgsnämndens ordförande om alla de färdigbehandlade patienter som låg kvar på länssjukhuset (Lise jobbar själv på sjukhuset)

Omsorgsnämndens ordförande och kommunalrådet Katarina Nyberg-Finn (S) lugnade Lise och kommunfullmäktige att hon och omsorgsledningen hade koll på läget. Nu ser vi att hon inte hade någon koll alls – resultatet är minus 13 miljoner kronor på grund av att man inte har tillräckligt många äldreboenden och patienter legat kvar onödigt länge på länssjukhuset.

Hur kan det vara en överraskning för Katarina? Det finns personal på kommunen som hela tiden vet hur många patienter som finns kvar på sjukhuset och Katarina själv kan branschen som tidigare chef inom den privata äldrevården.

Hoppas Katarina att landstinget ska glömma att skicka ut sina fakturor?

Dags att söka hjälp hos TV-programmet Lyxfällan.

Pär Jönsson (M)

Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons