Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal håller Sverige rullande

Annons

Jämställda löner, heltid som en rättighet och deltid en möjlighet, trygga anställningar, reallöneökningar till alla och missbruk av inhyrd personal. Det är några av de områden som avtalsrörelsen 2010 kommer att handla om.

Det är Kommunals medlemmar som gör att du varje morgon kan ta bussen till jobbet, lämna ditt barn på dagis eller att din gamla mamma tas omhand. Kommunals medlemmar får välfärden att hända, varje dag året runt och dygnet runt.

Kommunal kämpar för att barnskötare, vaktmästare, undersköterskor, vårdbiträden och andra medlemmar som arbetar inom välfärdssektorn ska ha bra och jämställda löner och bra arbetsvillkor, och det senaste löneavtalet som slöts 2007 på kommun och landstingsområdet var ett stort kliv på vägen mot det. Nu laddar vi för ytterligare ett steg framåt. Startskottet gick den 12 oktober då vi i Kommunal Z Jämtlands län samlades till regional avtalskonferens för att diskutera om vilken väg vi vill gå i avtalsrörelsen, vilka områden vi ska prioritera. Avtalskonferensen är en del i en mycket viktig demokratiskt process där medlemmar får bidra och ge förslag.

Avtalsrörelsen 2010 startar i en tid av ekonomisk oro. Hela det senaste året har präglats av dystra rapporter om framtiden och hot om varsel och uppsägningar. Men även i kristider behöver våra barn stimulans på förskolan, sjuka behöver tas omhand och bränder måste släckas. Vi från Kommunals sida menar att välfärden måste värnas och utvecklas även då allt inte går som på räls i ekonomin. Och om välfärden ska möta de krav som vi alla som samhällsmedborgare ställer på den, då måste välfärdsarbetarna, Kommunals medlemmar, ha bättre arbetsvillkor och bättre löner. Det kommer Kommunal kämpa för i avtalsrörelsen 2010.


Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons