Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kasta inte sten i glashus, Jens Nilsson

Annons

Socialdemokraternas ordförande i länet Jens Nilsson tog illa upp till när jag vid mitt besök förra veckan beskrev regeringens fortsatta politik för regional tillväxt. Detta när jag bland annat uttryckte att regeringen har övergett socialdemokraternas tycka-synd-om-politik för att skapa verklig tillväxt i alla delar av landet. Nilsson menade att regeringen använder sig av den strategi som socialdemokraternas Ulrika Messing tog fram som minister 2006.  

Men det är fel. Han antyder att jag far med osanning men borde kanske fundera över sin egen retorik. Den nationella strategin som ligger till grund för vårt regionala tillväxtarbete togs visserligen fram under Ulrika Messings tid som minister, men omarbetades och beslutades av den förra alliansregeringen i december 2007. Bland annat förstärktes fokus på entreprenörskap. Därefter gjordes en ordentlig omarbetning av den regionala tillväxtpolitiken i och med budgetpropositionen 2008 och fokus förstärktes ytterligare på näringslivets förutsättningar.

Målet för politiken ändrades från ”väl fungerande och hållbara lokala arbetsmarknadsregioner med en god servicenivå i alla delar av landet” till ”utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. För mig är det en väsentlig skillnad i angreppssätt för att nå det mål som jag eftersträvar, att människor i hela landet ska kunna växa och utvecklas av egen kraft. Avslutningsvis skriver Jens Nilsson att vi som företräder regeringen gör allt för att svärta ner Socialdemokraterna. Någon sådan strategi finns inte och behövs inte heller.

Anna-Karin Hatt,

IT- och regionminister

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons