Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junilistan säger ja och nej till EU

Riksdagspartier som röstat ja till Lissabonfördraget för mera makt till EU har kört över minst hälften av sina väljare, som nu känner sig grundlurade.

Annons

Av rädsla för att tappa maktposition vänder politiker kappan efter vinden och agerar som ulvar i fårakläder. Jag syftar på socialdemokrater inklusive Marita Ulvskog och hela den borgerliga alliansen.

Till skillnad från valet 2004 då EU-kritiska Anna Hedh, s, förpassades till 31:a plats, talas de i termer som denna fråga skall beslutas i Sverige eller förvillande inrikespolitik för att inte avslöja att i Bryssel röstar moderater och socialdemokrater i 9 fall av 10 lika.

De som sagt ja till Lissabonfördraget har sagt ja till överstatlighet som medför att Sverige tappar vetot i många viktiga frågor som till exempel straff för olika brott och invandringspolitik. Många människor är villrådiga inför valet och tycker det är svårt. Budskapen från de olika partierna är mycket tvetydiga och varför vill socialdemokrater och de borgliga partierna flytta makt till Bryssel när Sverige endast har 18 parlamentariker av totalt 736 i parlamentet det vill säga 2,4 procent från Sverige och 97,6 procent från de övriga medlemsländerna. Det är lurt. En orsak kan vara att i EU kan parlamentariker ta, för oss, ogynnsamma beslut utan att vi kan protestera. Mitt under den största ekonomiska krisen i mannaminne höjer parlamentarikerna sina egna löner och förmåner medan ekonomin urholkas för vanligt folk i hela Europa.

Får vi i Sverige Euro som valuta då drabbas de svagaste i samhället hårdare i kristider. Vi tappar finanspolitikens styrmedel räntan. Till Er som ännu inte röstat vill jag säga. Lyssna till dig själv och gå på din egen känsla. Vad vill Du? Vill Du att EU skall ta över alla makt och besluta över Sverige? Ja då har Du många alternativ att rösta på för det är vad socialdemokraterna och alla borgliga partierna vill. Vill Du ut ur EU? Rösta på vänsterpartiet. Är Du EU-kritisk som jag? Rösta på Junilistan. Det finns lurigheter – miljöpartiet som vid valet 2004 ville UT ur EU är i detta val EU-kritisk men på valsedeln finns kandidater som säjer ja till EU, nej till EU blandat med EU-kritiska.

Junilistan är det tvärpolitiska EU-kritiska partiet. Alla Junilistans kandidater är EU-kritiska. Junilistan säjer Ja till EU men Nej till superstat. Sverige ska besluta i sina inre angelägenheter och behålla kronan som valuta. Junilistan vill att EU:s länder skall samarbeta i övergripande frågor som miljö, inre marknad och ökad rörlighet.

Hjördis Nilsson,

systemvetare, Östersund

Junilistans

kandidat nr 28 till EU-valet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons