Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är engagerad, inte uppgiven om regionen

Annons

Svar till Håkan Larsson LT 5 februari. Jag är engagerad i regionfrågan. Långt ifrån uppgiven. Jag har analyserat läget och konstaterat att det med största sannolikhet blir större och färre regioner, och att det med största sannolikhet blir en stor region i Norra Sverige dit Jämtland Härjedalen kommer att höra. Utifrån det lägger jag min energi på att analysera för- och nackdelar. De möjligheter som en helt ny region kan innebära måste tas tillvara och förstärkas och svårigheter ska motverkas.

Jag blir bekymrad när de som hittills hörts i debatten beskriver Jämtland Härjedalen som en obetydlig del som ingen kommer att lyssna på eller bry sig om, ett offer. Det om något är väl att vara uppgiven? Som Håkan Larsson skriver Ska vi stillatigande åse att Jämtland Härjedalen blir en perifer del i inlandet av ett Stornorrland styrt från kusten?

Ingen tilltro till att vi har styrka och förmåga att hävda oss i en region med flera av de nuvarande länen. Lite märkligt att sedan dra slutsatsen att vi klarar oss bättre själva. Om vi inte kan hävda oss inom en region som har till uppgift att bedriva regional utveckling i vårt område hur ska vi då kunna hävda oss i ett Sverige där vi ska konkurrera med betydligt större regioner och län än nu?

För mig är det självklart att vi ska vara med och forma den region som vi kan bli en del av. Skulle det sedan visa sig att min analys är fel, att riksdagen inte tar beslutet och att vi fortsätter som egen region så är ju ingen skada skedd. Att göra tvärtom, ställa sig på sidan och sedan inordnas i en färdig region där vi inte påverkat ett dugg skulle däremot vara förödande.

Ann-Marie Johansson (S)

Regionstyrelsens ordförande

Har du något att säga? Vill du skriva en insändare eller debattartikel i ämnet så klicka här och skicka in direkt till oss på LT!

Missa inte LT:s nya app för Iphone och Android

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons