Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inkompetent upphandling

/

Annons

Är det straffbart att vara korkad eller inkompetent? Nej, tyvärr inte men kanske bra eftersom rätt många skulle skaka galler då!

Vissa kanske skyller på just inkompetens för att mörka att man döljt sanningen. Hur ska man annars förklara att kommunen beräknar driften av Storsjöbadet till 3 miljoner kronor när den i verkligheten kom att uppgå till tre gånger så mycket det vill säga 9 miljoner kronor. Vem tar ansvar för den fadäsen? Ingen naturligtvis, man stoppar bara in mer pengar utan att fundera och kommer säkert göra om samma sak nästa gång.

Driftbolaget för Jämtkraft Arena är inte bättre de heller (ca 30 procent ägt av kommunen för att undvika problem med upphandlingskrav med mera). Här kunde man inte beräkna elkostnaden trots att Jämtkraft, som handlat med el i över 100 år, är inblandad som sponsor. Man låter helt enkelt kommunen att fylla på med mer skattekronor. Inte heller här tar någon ansvar för felberäkningen.

Det är inte svårt att vinna upphandlingar eller motivera investeringar om man inte tillhandahåller riktiga uppgifter. Hur länge ska vi medborgare acceptera detta slöseri av våra skattemedel?

Uppenbarligen saknar Kommunen kompetens att driva verksamheter eller sköta upphandlingar.

Per Edström, Shanghai

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons