Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur styrs Ragunda kommun?

Att Kommunalrådet i Ragunda har trampat i klaveret är lindrigt uttryckt.

Annons

Varsel samt uppsägningar sker utan politiska beslut. Är det kommunalrådets syn på demokrati: bort med kommunchefen, ingen ekonomichef, ingen personalchef. Hon gör sig av med kompetensen. Under kommunstyrelsen sitter i dag kommunchefen som ska se till att tagna beslut blir genomförda. Den organisation som kommunalrådet Elisabet Yngström nu har bestämt sig för är att hon går in direkt under kommunstyrelsen. Det betyder att hon är både politiker och tjänsteman i samma roll!

Kommunalrådet har uppenbart dåliga rådgivare i sina led.

Att kommunen behöver en personalchef anser vi i Alliansen är nödvändigt. I princip är det dagliga ärenden beträffande facket och anställda.

Vi vill ha en personalavdelning värd namnet: chef samt 2-3 personalhandläggare. En personal-vdelning som har en samlad bild över kommunens anställda. Som sysslar med nyanställning, anställda som ska genomgå kompetensutbildning, skarp betoning på friskvård, rökavvänjning, alkoholfrågor, rehabilitering.

Vi vill ha en kommunchef som fångar frågorna, leder det inre arbetet, är kommunens samlade representant i frågor utanför kommunen och att detta sedan redovisas för politikerna. De är alltså politiker som beslutar. En ekonomiansvarig måste kommunen ha, speciellt i Ragunda kommun.

Att det har varit turbulent runt personalfrågor känner Alliansen till, och vi vet också att anställda har mått dåligt. Alliansen vill förbättra arbetsklimatet för anställda i Ragunda kommun. Genom tydlig politik och bra verksamhetsplaner skall de anställda veta vad som gäller.

Alliansen försöker se kommuninnevånarnas behov. Vilka är kommunens problem. Men även kommunens förutsättningar, bejaka andra lösningar. Där har företagandet, föreningar, kooperativ en given plats.

De är inte socialdemokratin i sig som är problemet, de har sin plats i politiken precis som andra partier. Problemet är den ledning som finns i Ragunda kommun. I de kaos som nu råder börja prata om splittring av kommunen vittnar om panik.

Stefan Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons