Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör EU-valet någon skillnad ?

Annons

Vi är nu alldeles nära EU-parlamentsvalet den 7 juni. Gör valet någon skillnad? Betyder en röst på socialdemokraterna något annat än en röst på de borgerliga partierna? Har min röst någon betydelse eller försvinner mina åsikter i mängden?

Frågorna är berättigade och kräver svar: Helt klart kan valet göra en skillnad, där det borgerliga övertaget inom Europeiska Unionen kan vändas till ett rött sådant.

Ett rött Europa med en stark Socialistisk grupp kommer att vrida fokus mot rätten till arbete och trygga arbetsvillkor med starka kollektivavtal. Ett rött Europa med fler Socialdemokrater kommer givetvis att föra en politik för rättvis välfärd där trygga system vid sjukdom, arbetslöshet, studier och föräldraledighet kommer i fokus.

Fler socialdemokrater i EU tryggar också miljöarbetet, djurhållningen och säker matproduktion. För oss Socialdemokrater står också öppenheten och insynen inom EU högt upp på vår Att göra-lista.

Frågorna kommer ständigt inför det stundande valet om vilket parti man ska välja, svaret blir enklare, när man inser att det är samma partier vi röstar på i EU-valet som till riksdagen. Alliansens partier står för samma ideologier på alla ställen med försämrat stöd till sjuka och arbetslösa. Med en politik som ger hög ungdomsarbetslöshet. Moderaterna driver ständigt frågan om sänkta skatter för de välbeställda samtidigt som sjukvården, skolan och omsorgen måste spara när skatteintäkterna sjunker dramatiskt.

Centerpartiet stöttar förändringarna i statens bidrag till kommuner och landsting, så att vårt landsting och våra kommuner får betala till de som redan har. Centerns politik är en politik för de som redan har och för de som bor i städerna, där stödet till glesbygden ständigt sjunker och nedläggningar av skolor, hälsocentraler, bensinmackar, post, apotek och glesbygdsbutiker bara ökar.

De borgerliga partierna har representanter som inte anser att all kärlek är lika bra och att vigsel mellan homosexuella fortfarande är en styggelse!

Folkpartiets skolpolitik gynnar de duktiga barnen och pekar ut de svaga. Den politiken kan stoppas genom din röst. Partier med den grundsynen hemma kommer att rösta med samma ideologi i det Europeiska Parlamentet!

Din röst kan vara just den röst som får majoriteten att tippa över till ett rödare Europa, där jämlikhet, jämställdhet, solidaritet och rättvisa ersätter individualism och egoism.

Dessutom är det självklart så att valet mellan vem som skall representera Socialdemokraterna också påverkar därför är ett kryss på Jens Nilsson, s, också ett kryss för regional och lokal utveckling i Norrland.

Robert Uitto, s

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons