Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förutsägbar sosseretorik

Annons

I morgon håller Björn von Sydow, s, sitt första majtal i Österängsparken i Östersund. Von Sydow är en konsekvent kritiker till regeringens politik.

Jag anar att han under fredagen kommer att kalla regeringen ”passiv”, trots att alliansens finanspolitik är en av de mest aktiva och expansiva bland OECD-länderna. Han kommer att nämna ungdomsarbetslösheten, trots att han som före detta biträdande näringsminister knappast var särskilt framgångsrik med att motverka utanförskapet bland personer mellan 18 – 25 år.

När de första angreppen har riktats mot alliansen är jag intresserad av att höra von Sydow utveckla hur oppositionens regeringsalternativ ser ut. Jag vill uppmuntra honom att besvara fyra frågor:

För det första, för vilka departement ansvarar Lars Ohly, v, och Peter Eriksson, mp, i en eventuell vänsterregering?

För det andra, hittills uppgår oppositionens uttalanden om utökade statsutgifter i kronor och ören till närmare 100 miljarder, hur ska detta finansieras?

För det tredje, vilket inflytande får vänstern över svensk utrikespolitik vid ett eventuellt maktskifte?

Slutligen, hur ser oppositionens enade ståndpunkt ut i kärnkraftsfrågan?

Första maj 2009 sker i ett läge då Östersund, Jämtland, Sverige och hela världen genomgår en ekonomisk kris som på allvar har testat alliansens samarbetsförmåga.

Alliansen har valt

en gemensam väg för att stärka välfärden, rikta aktiva insatser mot arbetsmarknaden och förbereda vårt land för återhämtning.

Moderaterna och allianspartiernas linje är kristallklar: vi fortsätter att utveckla alliansens samarbete, vi ser fram emot att regera tillsammans och därmed fortsätta att ta ansvar för Sverige. Hur ser von Sydows alternativ ut?

Ola Sundell, m

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons