Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För strängt straff för festen

Har följt händelseutvecklingen efter den beryktade festen på brandstationen. Och man blir inte förvånad över hur landstingsledningen tacklar problemet.

Annons

 

Sparka en anställd så är problemet ur världen. Så brukar det gå till när politiker och tjänstemän skall rädda sina egna skinn. Men varför bara en och inte alla?

Ja just ja, vederbörande påstås ha gjort samma sak tidigare, men var finns detta dokumenterat? Då utdelades ingen skriftlig varning. Ansågs det den gången inte vara en lika allvarlig handling som nu, eller var det någon chef/några chefer som såg mellan fingrarna. Det måste man kunna rubricera som tjänstefel och då bör ju någon eller några av dessa chefer få en varning nu.

Resonemanget att man har gjort en ambulans obrukbar är också överdrivet. Att medimixen var slut har ingen större betydelse eftersom ambulansöverläkaren fem veckor innan festen tyckte att man kunde ”avvara” den i ambulansen pga att den så väldigt sällan används. Att försöka hitta en röd tråd i denna händelseutveckling torde kräva en speciell form av logik.

Som skattebetalare i Jämtlands läns landsting kan jag inte acceptera att man sparkar undan benen på en medmänniska, ej heller det enorma resursslöseriet för verksamheten som blir följden.

Jag jobbar med personen i fråga och vet vad vederbörande duger till på trafikolyckor.

Att blanda ihop jobbet med vad X gjorde under festen på sin fritid är inte relevant. Vi har alla (även chefer) utfört korkade handlingar under alkoholens inflytande (på fritiden), men vi är vanligtvis nyktra när vi åker ut på larm. Då kan vi till eexempel vara tvungna att åka ut på en dödsolycka som sannolikt beror på att kommunen har tyckt att man inte behöver ha gatlyset tänt under den mörka delen av dygnet.

Ett annat exempel är en olycka för cirka tre veckor sedan som hade kunnat sluta ännu värre. Den orsakades av samma anledning. Inte vid något av dessa två tillfällen hörde jag talas om att några gula kort delades ut.

Men det är klart, då måste man klättra lite högre upp i hierarkin och det som är så jobbigt, och dyrt. Ty när en anställd sparkas så åker vederbörande ut i arbetslöshet och ovisshet medan chefer som bekant sparkas snett uppåt.

Landstingsledningen borde nu använda lite sunt bondförnuft och strunta i mediatrycket. En varning ok, men stå upp för er arbetstagare, visa prov på medmänsklighet och återkalla varslet.

Det huvudsakliga syftet med åtgärder borde väl vara att detta inte skall upprepas igen och jag är övertygad om att en varning är fullt tillräcklig för att ingen av de inblandade någonsin ens kommer att tänka tanken igen.

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons