Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartiets syn på arenabygget

Folkpartiet yrkade att kommunfullmäktige vid behandlingen av Arena-frågan den 28 april skulle avvisa majoritetspartiernas förslag om en arena på det så kallade område R3 och ersätta det med följande förslag:

Annons

1. Vinterarena etableras på Campus med isytor för hastighetsåkning, konståkning, ishockey och curling och eventuellt en skidtunnel enligt tidigare förslag.

Vi noterar med tillfredsställelse att Mittuniversitets ledning och tongivande företagare nu ånyo backar upp det förslag som folkpartiet drivit genom hela arenaprocessen men som viftats bort av majoritetspartiernas och andra partiers företrädare. Vi vill att kommunledningsförvaltningen får i uppdrag att uppta förhandlingar med A4 Campus AB och andra intressenter för att förverkliga arenan.

2. Odenvallen byggs snarast om till konstfrusen bandyplan vintertid och förses med konstgräs sommartid för i första hand fotboll.

I ombyggnaden skall ingå nya omklädningsutrymmen. Vi anser att det är viktigt att vidareutveckla Odenvallen då det är en anläggning nära en stor befolkning på Söder, i Odensala och i Torvalla.

3. Sporthallen byggs om och till för att rymma bland annat basket och gymnastik med publikmöjligheter och på ett sätt som ger tillgänglighet också för skolornas idrottslektioner.

4. Isarena vid Litsvägen (R2) med ytterligare isytor för ishockey med mera som ersättning för Z-hallen. Vi vill att kommunledningsförvaltningen omedelbart får i uppdrag att uppta förhandlingar med Fältjägaren AB för att återköpa det så kallade området R2 och att projekteringen startar snarast därefter.

5. Skidskytte- och Skidstadion byggs snarast till med nödvändiga utrymmen för mediacentrum och dopingprov med mera för att tillgodose detta behov för fortsatta nationella och internationella tävlingar.

Vi menar att dessa mer centrala arenor kommer att nyttjas i betydligt större utsträckning än majoritetens förslag. Kommuninvånarnas investerade skattepengar kommer att användas på ett effektivare och klokare sätt. Det är det debatten om arenabygget har handlat om vilket vi tror att de flesta av Östersunds invånare förstår. Eftersom vårt förslag inte vann gehör hos fullmäktiges majoritet hoppas vi att väljarna ger oss sitt förtroende att efter valet den 19 september förverkliga vårt förslag till arenor för Vinterstaden Östersund.

Folkpartiets ledamöter och kandidater till fullmäktige i Östersunds kommun:
Pär Löfstrand, Mats El Kott, Lennart Ledin, Kia Carlsson, Anna Larsson, Gunnar Dovner, Bertil Andersson, Ingegärd Hemmingsson, Finn Cromberger och Kjell Ericson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons