Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elisabet Yngström måste bort

Centerkretsen i Ragunda har tidigare vid ett flertal möten diskuterat frågan om förtroendet för kommunalrådets sätt att leda kommunstyrelsen och har haft samtal med arbetarkommunens ordförande om situationen.

Annons

Centern har haft förhoppningar att detta skulle leda till förändringar i kommunstyrelsen arbetsordning.

Händelserna i december var slutligen dropparna som fick bägaren att rinna över och ett medlemsmöte beslutade att bryta samarbetet med s. I och med detta beslut har centern överlämnat till arbetarkommunen att analysera orsakerna till den uppkomna situationen och därefter fatta nödvändiga beslut.

C har alltså givits chansen att själva fatta beslut och centerns företrädare har därför hittills valt att inte kommentera frågor som rör kommunalrådets politiska framtid.

Vid arbetarkommunens styrelsesammanträde den 15 jan, där även Elisabet Yngström deltog som adjungerad ledamot, underlät man att ta de beslut som borde vara självklara efter den kritik som framförts mot kommunalrådet.

Styrelsen har därmed försuttit chansen att själv avgöra kommunalrådets politiska framtid och bespara henne och partiet en fortsatt uppslitande process där Elisabet ”hängs ut” gång på gång till men för hennes framtid som politiker i andra roller. Enligt centern gagnar styrelsens underlåtenhet att ta beslut inte heller kommunen eller omvärldens uppfattning om Ragunda kommun.

För att komma vidare med förestående arbete med detaljbudget, översyn av den kommunala organisationen och med insatser för att utveckla Ragunda kommun krävs ett förtroendefullt samarbete mellan förtroendevalda och tjänstemän såväl inom som mellan grupperna – något som i dag saknas på många håll inom förvaltningen.

Mot bakgrund av det som hänt, inte minst efter kommunfullmäktige den 18 dec, anser centern att detta nödvändiga och förtroendefulla samarbete inte kan uppnås så länge Elisabet Yngström är kommunalråd. För kommunens väl bör Elisabet därför omedelbart avgå från kommunalrådsposten.

Centerns kommunkrets i Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons