Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här glömde Quicklund

Saila Quicklund, (M)
, skriver i en debattartikel 24 april att Anders Borg har genomfört en historisk skattesänkning på arbete under mandatperioden.

Annons

Sant! Det hon inte skriver är att det skett på bekostnad av arbetslösa, sjuka och deras barn eller att regeringen nu lånar till sänkningarna. Hon frågar i stället på vilket sätt rättvisan blir större av en skattehöjning för vanliga löntagare.

De rödgröna tänker inte höja skatten för normalinkomsttagarna, däremot för Saila som har en hög chefslön och för mig som har en bra inkomst. Helt rätt.

Saila påstår att de rödgrönas skatteintäkter ska ”finansiera en återgång till den så kallade bidragslinjen”, trots att hon är medveten om socialbidragsökningen i Bräcke. Hon jobbar som chef och har fått stora sparbeting inom sitt ansvarsområde, vård och omsorg. En orsak är de galopperande socialbidragen. De ökade 2009 med 52 procent, varje utbetalad krona sista kvartalet var en övertrassering mot budget.

Ökningen har fortsatt. Orsaken står att finna i de slaktade trygghetsförsäkringarna med påföljande statliga remisser till socialtjänsten från Arbetsförmedling och Försäkringskassa. Utöver att Sailas ansvarsområde drabbas, hamnar också den enskilde och dennes barn i fattigdom. Människor överförs från försäkring till bidrag. Var finns barnperspektivet?

Ett rättfärdigt samhälle ställer inte människor utanför. Det strävar mot jämlikhet och använder skatterna som fördelningspolitiskt instrument för att skapa ett tryggt samhälle för alla.

Eva Hillén Ahlström (S)

Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons