Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga svar på skolskrivelse

Öppet brev till Maria Söderberg, Krokoms kommun.

Annons

 Efter att ha läst igenom Barn och Utbildningsnämndens förtydliganden som skickats till Västbygdens föräldraförening, undertecknat Tomas Lönneborg, kvarstår några frågor:

Vi skrev att mottagningsköket i Västbygden är nyrenoverat och inte alls behöver renoveras för 400 000 kr. Ni svarar att köket inte är godkänt för tillagning, vilket vi inte heller har påstått.

Vi skrev att undervåningen i Västbygdens skola redan är handikappsanpassad, medans Hovs skola inte är det. Detta har inte kommenterats av er.

Vi skrev att Hovs skola är 47 procent dyrare i drift. Detta har inte kommenterats av er.

Vi skrev att redan höstterminen 2013 har vi 29 elever i Västbygden. Om Hov har lika många elever, ryms då alla elever i Hov?

Vi skrev att vi tyckte att badhuset i Alsen är för dyrt (412 000 kr/år). Vi vill lägga ner badet och nyttja befintlig badskjuts till Änge.

Ni svarar att det kostar pengar, men ni betalar ju redan badskjuts till Alsen och vårt förslag måste vara billigare.

Vi skrev att vi vill ta maten från Kaxås vilket skulle spara runt en halvtidstjänst. Ni svarar att man inte kan köpa maten från Wången!

Vi har också ett annat alternativ: att laga maten i Västbygden för 26 kr/port. Då måste köket först godkännas för tillagning, men det skulle ge en besparing på 150 000 kr/år, vilket snabbt skulle vara lönsamt.

Vi skrev att Hovs skola skulle generera mer pengar vid en försäljning. Detta har inte kommenterats av er.

Vi skrev att vi vill ha gymnastiken på Kluksgården. Ni svarar att det då måste göras en bygglovsansökan och upprättas ett hyreskontrakt. Detta ser vi som en självklarhet att kunna ordna. Vi ser också att vi i framtiden kan ordna duschar och omklädningsrum på Kluksgården.

Vi skrev att vi har en unik pedagogisk miljö med omedelbar närhet till skog, sjö och idrottsanläggningar som används i det pedagogiska arbetet med barnen. Ingenstans har ni kommenterat pedagogisk miljö och kvalitet.

Allt det här vill ni rasera för en liten besparing. En besparing som vi kan genomföra genom våra förslag, och detta utan att läggning lägga ned Västbygdens skola.

Ska en skola läggas ner så är Västbygden mycket billigare att behålla, och har bättre yttre förutsättningar för att bedriva pedagogisk verksamhet.

När vi läser Tomas Lönneborgs svar så blir vi frågande om detta verkligen är svaret på vår skrivelse? I såfall är det synnerligen ofullständigt. Det är på tiden att våra frågor tas på allvar, och att vi får svar som visar på att ni läst vår skrivelse.

Föräldraföreningen i Västbygden

Peter Hallberg, Jennie Gerhardsson, Jan Leffler

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons