Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns övergivna regionalpolitik

Per Åsling (C) skriver att bra vägar har stor betydelse för länets utveckling. Jag håller med honom.

Annons

Vi är ett glest bebyggt län med långa avstånd. Vägar ska göra möjligt att bo kvar i byarna och pendla till arbete på annat håll. De ska underlätta för företag att transportera sina varor och för turister att besöka hela länet. Därför behöver våra vägar en rejäl upprustning. Socialdemokraterna är bestämt emot att betala nya vägar med avgifter. Det är självklart att staten ska betala byggandet av riksvägar. Erfarenheterna av avgifter på Frösöbron talar inte heller för nya betalvägar i länet.

För att ha pengar till vägar här och i övriga landet måste regeringen lägga om sin politik. I stället för stora skattesänkningar till de rika behövs pengarna till underhåll och byggande av våra vägar. Det ger jobb i dag till arbetslösa. Det ger jobb i morgon, då bra kommunikationer ger nya möjligheter för landsbygden.

I dag pressas kommuner och landsting att betala statliga vägar, vilket är fel. Deras pengar behövs till sjukvård, lärare och hemtjänst. Statliga satsningar ska styras av nationella behov, inte av vilka som har råd att betala för sina vägar.

Tyvärr stödjer Centern denna politik i regeringen. Och nu vill länets Centerpartister att våra vägar ska finansieras med avgifter. På vilket sätt det skulle främja utvecklingen i länet?

Vi vet redan att Centern helt har övergivit regionalpolitiken. Det ena statliga jobbet efter det andra har försvunnit från länet under deras styre. Att staten inte ens skulle betala våra vägar är att helt avsvära sig ansvaret för vårt län.

Jämtland och Härjedalen behöver inte fler privatiseringar, utan en regering som ställer upp för oss.

Marie Nordén (S)

Riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons