Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg en ny arena år 2011!

/

Turerna kring byggandet av en ny arena har varit många och långdragna. Z-hallen byggdes som ett provisorium för 20 år sedan.

Annons

I dag är hallen i dåligt skick, behov finns verkligen av en ny arena. När idrottsföreningarna själva har prioriterat har gymnastik, fler isytor och basket hamnat överst. En ny arena skulle göra Östersund mer attraktivt att leva och bo i vilket naturligtvis har ett värde för att nå målet om ökad befolkning, fler företag och arbetstillfällen.

Vår förhoppning är att en inomhusarena också ska kunna hålla evenemang av olika slag året runt.

En bister lågkonjunktur har omöjliggjort ett byggande av arena i år och nästa år. Men det är viktigt att slå fast att det ska byggas en ny arena. Vi ser nu förhoppningsvis en botten i lågkonjunkturen, företagen talar om att det planat ut, även om uppgången dröjer ett tag till.

Nästa år blir tufft med besparingar och stigande arbetslöshet. Men vändningen kommer och en ny arena blir billigare att bygga före nästa högkonjunktur.

Centerpartiet kommer att driva frågan om att bygga en ny arena i Östersunds kommun. Vi hoppas på en bred uppgörelse med många partier. Politiska tilläggsdirektiv ska nu tas för att titta närmare på kostnader och finansiering. Utredandet har hållit på länge, nu är det dags att gå till beslut!

Östersunds kommun har i sin investeringsbudget för 2011 avsatt 100 miljoner kronor. För att få till stånd en arena behöver diskussioner föras kring arenans storlek och möjligheter till samutnyttjande av lokaler. Risken är annars att det tar väldigt lång tid att etapp för etapp få en färdig arena. Kanske även näringslivet kan hjälpa till med finansiering?

Lokaliseringen av en ny arena får avgöras så fort underlaget om ekonomi och finansiering är klar. Målet är att en ny arena byggs 2011. I valet av lokaliseringsalternativ är det flera saker som ska vägas samman, bland annat barn och ungdomarnas behov av träning, tillgänglighet, samordningsvinster samt det som ger bästa kommunalekonomiska utfallet som helhet.

Carina Zetterström (C)

Oppositionsråd

Sven Hellström (C)

Vice ordf. kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons