Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställningsskyddet – en papperstiger

Moderaterna gör ett stort nummer av att inte vilja tafsa på anställningsskyddslagen (LAS). Föga betungande eftersom LAS redan skjutits i sank på en avgörande punkt.

Annons

Allt sedan LAS tillkomst 1974 (reviderad 1982) byggde lagen på en viktig huvudprincip. Nämligen att normalanställningsformen skulle vara tillsvidareanställning – innebärande att saklig grund krävdes för uppsägning med iakttagande av uppsägningstid.

Saklig grund för uppsägning och långa uppsägningstider föll dock inte arbetsgivarna i smaken. Tillsvidareanställningen som huvudregel attackerades därför direkt från arbetsgivarhåll.

Kort tid efter LAS tillkomst infördes också möjlighet till provanställning på tre månader, senare utökad till sex månader. Därtill kom ett koppel tidsbegränsade anställningsformer. Gemensamt för dessa var emellertid att det alltid krävdes en särskild anledning för att arbetsgivaren skulle få tillämpa en tidsbegränsad anställning. Vikariat, projekt, säsongsarbete, arbetstoppar med mera. Arbetsdomstolen intog också en restriktiv linje i sin bedömning av tillåtligheten av tidsbegränsande anställningar.

Grundskottet mot LAS kom därför 2007 med anställningsformen allmän visstidsanställning. Arbetsgivarna fick nu godtyckligt, utan särskild anledning eller begränsningar visstidsanställa arbetstagare. Först efter två år omvandlas en allmän visstidsanställning till en tillsvidareanställning. Vid kombination med ett vikariat kan en arbetstagare hållas tidsbegränsat anställd hos samma arbetsgivare i upp till fyra år. Förmodligen i strid med EG-direktivet om visstidsarbete (99/70/EG). Inte konstigt alltså att moderaterna i dagsläget känner sig nöjda med LAS. Med tillsvidareanställningsformen i praktiken torpederad och med alla andra svagheter som vidlåter LAS. För en rödgrön regering efter nästa val blir det därför en viktig uppgift att återställa anställningsskyddet.

Peter Berg von Linde, Krok

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons