Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansens svar tyder på desperation

Annons
Tack Ola Sundell och Per Åsling för att ni svarat tillsammans på vår artikel. Det blir då tydligt för alla att moderaterna leder samarbetet med centern både på nationell nivå och i länet.
Den typ av blå dunster som ni försöker er på i svaret på vår artikel visar på desperation. Den historiska sanningen är att regeringen Bildt körde svensk ekonomi i botten under åren 1991–1994.
Därefter tvingades vi socialdemokrater till tuffa besparingar får att åter göra svensk ekonomi stark. Vi har också återskapat den halva miljon jobb som försvann under den förra borgerliga regeringen.
Mellan 2005 och 2007 hade vi en av de största jobbökningarna i modern tid. Det var innan den borgerliga regeringens politiska beslut gett effekt. Nu när den borgerliga politiken ger utslag ser vi i stället hur varslen och arbetslösheten ökar. Självklart kommer nedgången att bli mer omfattande än man förutspått på grund av finanskrisen.
Men regeringen rustar sig inte för jobbkrisen. För alla nya arbetslösa som kommer till arbetsförmedlingen har man totalt 6 000 platser per månad för hela landet under nästa år. Och alla ungdomar under 24 år måste vänta minst fem månader innan arbetsförmedlingen ens får sätta in en åtgärd! Det har den borgerliga regeringen bestämt. Och det vet Per Åsling som sitter i arbetsförmedlingens styrelse.
Vi socialdemokrater står för en annan politik. Vi vill investera i jobb och välfärd och minska orättvisorna. Otrygghet och orättvisor är inte lösningen i orostider.
Berit Andnor, Marie Nordén och Gunnar Sandberg
Riksdagsledamöter, s

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons