Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Opes damer förlorade i blåsten

Det blev motvind i dubbel bemärkelse för Ope i bortamötet mot Bele Barkaby. Dels genom en kraftig motvind som försvårade offensiv kraft i andra halvlek, och dels genom att laget inkasserade ännu en förlust och därmed fortfarande står som segerlösa i årets division ett.
– Det var motvind i motvinden, konstaterar Thomas Andersson efter 1–3 borta.

Opes kräftgång i damernas division ett fortsätter. Inför lördagens möte mot Bele Barkaby låg laget fastcementerat i tabellens bottenskikt med endast en poäng på åtta matcher. Men laget tog sig an uppgiften med högt huvud och inledde positivt, mycket tack vare den medvind som laget hade till sin favör i första halvlek.

– Vi hade fördel av vinden i första halveken och vi försökte spela längre och trycka ner dem, då vi visste att de skulle göra samma sak mot oss andra.

Ett individuellt misstag i första halvlek ledde dock till att hemmalaget tog ledningen och Ope fick som så många gånger förra kämpa i uppförsbacke. Lena Lindström tände hoppet igen med att vara sist på bollen efter ett fint anfall och Ope kunde gå till pausvila med 1–1.

Den fördel de haft av vinden i första halvlek blev dock den motsatta i andra halvlek, och Bele Barkaby kunde sätta in en högre växel som Ope inte klarade av att hänga med i. Två baklängesmål och inga framåt i andra halvlek innebar en ny förlust, lagets åttonde.

– Bitvis spelade vi riktigt bra. Det finns mycket positivt att ta med, men det gäller att vi förbättrar saker så kommer det positiva förstärkas ännu mer, då blir det bättre, säger Thomas Andersson som ännu inte känner någon panik över tabelläget.

– Förr eller senare trillar bollarna in, då börjar vi vinna och tar våra poäng. Men vi hade behövt ta några fler poäng innan uppehållet, så det inte blir kniven på strupen under hösten.

Matchfakta

Bele Barkaby–Ope 3–1 (1–1)

Mål, Ope: Lena Lindström.

Publik: