Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operationen gick bra – Södergren siktar på OS

/

I torsdags opererades Anders Södergren, 31, för diskbråck på Sophiahemmet i Stockholm. I går återvände skidstjärnan hem till Östersund.
– Operationen gick bra, berättar Södergren på sin hemsida.

Annons

Det var i samband med världscuptävlingarna i Trondheim för ett par veckor sedan som Anders Södergren fick ont i ryggen och tvingades bryta tävlingen.

Efteråt konstaterades att VM-silvermedaljören drabbats av ett diskbråck som måste opereras.

– Jag har haft vansinnigt ont sedan Trondheim, berättar Södergren. Jag har tvingats käka värktabletter och har inte kunnat sitta.

Operationen genomfördes i torsdags på Sofiahemmet under ledning av neurokirurgen Gunnar Nyberg.

Södergren berättar:

– Operationen pågick i en dryg timme. Nyberg skar upp mig runt disken i ryggen och lättade på trycket från nerven som legat i kläm kring disken. Han frilade nerven som plågat mig och gjort att vad och fot domnat bort.

Enligt Södergren gick operationen bra och läkarexpertisen ger en god prognos.

– Men jag väljer att inte ropa hej förrän jag är över bäcken, säger Södergren. Om två veckor vet jag bättre, då är såret läkt och Gunnar Nyberg sett hur saker och ting stabiliserat sig kring disken.

Södergren hävdar att operationen var helt nödvändig.

– Det fanns inget alternativ, säger han. Om jag inte hade gjort det här ingreppet hade OS i Vancouver sannolikt varit kört.

– Det jag nu gått igenom har gjort förutsättningarna mycket, mycket bättre.

Om allt går enligt planerna kommer Södergren att åter vara i träning i april/maj för att två månader senare kunna köra för fullt.

– Har vi bara fått nerven att avlägsna sig för gott och strålningarna ut i benet försvinner, ja, då kan ni skriv upp att det är en Anders Södergren som kommer att satsa hundra på OS-guld, hälsar skidstjärnan.

Mer läsning

Annons