Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Open Jam-turné flyttas efter skador och avhopp

/
  • Föreningen Kreativ Explosion anordnar Open Jam-turné med sprudlande engagemang och okuvlig kreativitet. Trots avhopp och skadebesked så kommer länsturnén att starta, en dag senare än beräknat. Ovan syns en bild från 2007 års uppsättning av arrangemanget. Foto: Henrik Flygare

Skador och avhopp gör att Open Jams länsturné blir framflyttad en dag.

– Det är ett stort projekt, man får räkna med lite problem, säger Elsa Stenström, som trots allt utlovar massor av kreativitet i veckan.

Annons

I dag, onsdag, skulle Open Jam egentligen ha börjat sin resa genom länet. Första stoppet var Svenstavik, men nu väljer man att inleda turnén på torsdag i biografhuset i Järpen i stället. Orsakerna är flera förklarar Elsa Stenström, från arrangören Kreativ explosion.

– Det har varit skador och avhopp. Två akter hoppade av så sent som i veckan, vilket gjorde att det blev lite kort om tid, säger hon.

Akrobaten Elinor Jakobsson skadade nacken under en övning, därför uteblir hon och parhästen Nichelle Mortagh. Henrik Evertsson och Patrik Andersson, som tidigare gjorde succé med sin matlagningsparodi under namnet Satsay, har hoppat av. Än så länge har man bara hittat en ersättare och det är Emma Brolén som eldar fakirpinnar, men förhoppningsvis blir det fler akter.

– De andra tillfrågade har inte lämnat något besked ännu. Det finns självklart många duktiga personer i Östersund, men vi vill ha någon som har varit med i Open Jam förut, säger Elsa.

På fredag når ensemblen Oasen i Strömsund. Däremot kommer gänget inte till Sveg och Hede som det var tänkt från början. På de orterna har Länskulturens så kallade Rondellprojekt, ett samarbete med vuxna som jobbar med ungas fritid, inte riktigt fungerat av olika skäl. Men Elsa Stenström tror ändå på turnén.

– Absolut! Jag är jättenöjd, eftersom vi gör det vi ville från början. Och som tur är finns det lösningar på allt, säger hon positivt.

I turnén ingår nu, förutom Emma Brolén, Stina Hylén, som både ska läsa poesi och sjunga, samt Erik Bergström, som är en fena på jongleringstekniken poi.

Under Vinterfestivalen den 13 mars gör Open Jam ett framträdande i det tillfälliga glashuset på Stortorget i Östersund.

Mer läsning

Annons