Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope vidare i DM

Matchen blev klart jämnare än förväntat. Det unga IFK bjöd på rejält motstånd och Ope fick verkligen kriga för sitt spelövertag och sin seger.

– Det enda som vi i princip kan vara nöjda med är segern. Vi gjorde det för svårt och många gånger både anföll och försvarade vi oss en och en i stället för tillsammans. Det finns flera växlar till i laget, sa andretränaren Tomas Andersson.

Ope – som saknade mer än en hel startelva, bland annat spelare som Anna Jonsson, Cornelia Hallman och Maria Bäckman (alla utomlands på semester), Felicia Tengblad, Fanny Haeggblom, Lina Lindman och Lena Lindström – tog successivt över i andra halvlek, då målen också kom.

Samtidigt kan Ope presentera ett fint nyförvärv. Det handlar om ytterspringaren Helena Jakobsson från Häggenås.

– ÖDFF har också varit ute efter Helena, men hon valde oss. Det är en snabb spelare med bra tillslag i båda fötterna, berättar Tomas Andersson.

-----------------------

RESULTAT: IFK Östersund-Ope 0–3 (0–0)

Fotboll, DM damer

Mål: 0–1 (50) Maja Backman, 0–2 (75) Sandra Nilsson, 0–3 (87) Tove Modin-Brissler.