Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope tar över serieledningen

Sedan Ytterhogdals match blivit uppskjuten räckte en poäng för Ope för att gå upp i serieledning.

Fotboll, division 4, herrar:

Ope-Hede 3–3 (0-0)

Mål, Ope: Petter Magnusson, Pontus Edholm 2, Hede: Henric Schwartz, Per Johansson, Lars Anders Nilsson.

"En av de allra märkligaste fotbollsmatcherna". Så summerar Ope-tränaren Christer Öhlund mötet med Hede där Ope gjorde allt man kunde önska i första halvlek - utom mål.

– Rent spelmässigt skapar vi tillräckligt för att leda med 5-7 mål, säger Christer Öhlund.

I andra halvlek kontrade Hede in 1–0, och följde upp med 2–0 på ett kanonskott. Ope kom tillbaka och kunde kvittera, och var en stolpträff från ledning. Men Hede återtog ledningen och tvingade Ope till ny kvittering med sju minuter kvar.

Poängen gör att Ope tar över serieledningen, men Ytterhogdal har tre matcher mindre spelade. Den haltande tabellen är något som irriterar en aning.

– Jag vet inte varför de ställer in matcher hela tiden. Det är vi inte nöjda med. Men för vår del har vi väl haft en riktigt plump hittills (mot Fältjägarna) och så i dag då.

Frösön 2-Offerdal 1–4 (0–0)

Mål, Frösön: Christoffer Gärdin. Offerdal: Emil Kvarnlöf, Tony Edström Olsson, Andreas Landén, Jens Johansson.

Ett Frösön stärkta av årets första trepoängare senast mot Ås tog ledningen hemma mot Offerdal efter en mållös första halvlek. Men bortalaget svarade snabbt med en kvittering, och efter tre sena mål blev det tillslut en klar seger för Offerdal. Lagets tredje för säsongen.

Stugun-Ås 6–0 (1–0)

Mål: Jonas Andersson 3, Tijan Touray, Mikael Östling, Robin Fagerberg.

Ås, i förtvivlat behov av poäng, orkade inte stå emot när målskyttet tog rejäl fart för hemmalaget Stugun i den andra halvleken. Stuguns 1–0-ledning i halvtid blev till en storseger med segersiffrorna 6–0.

Poäng alltså för trion Hede, Offerdal och Stugun som alltjämt har en bra bit upp till lagen på övre halvan, men viss marginal ner till nedflyttningsstrecket.

IFK Östersund 2-Fältjägarna 1–0

Två lag på 18 inspelade poäng vardera inför matchen som vanns av IFK som klättrar upp på tredjeplats i tabellen. Samma poäng, men två matcher mer spelade än Ytterhogdal.

Ytterhogdal–Tandsbyn inställd