Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope tappade viktiga poäng i derbyt

Ope jagar serieledarna Moliden och hade betydligt mer att spela för på Lövsta.

På planen såg det ut att vara tvärtom.

– Skönt att göra säsongens första mål i en sådan här match, säger Hanna Plantinger i Frösön, efter 1–0-segern.

Det var i matchens 66:e minut som Hanna Plantinger höll sig framme på en hörna. Bollen spelades in i gröten och efter ett par studsar såg hon chansen och nöp till. 1–0 till Frösön. Och helt rättvist som matchen hade sett ut fram till målet.

– Jag kommer inte riktigt ihåg hur det gick till. Men jag fick foten på den i alla fall. Jag tycker det var rättvist eftersom vi hade övertaget i matchen, säger målskytten.

John-Rune Wikén, tränare i Ope, håller med.

– Det var en helt rättvis seger för Frösön i kväll. De har en hetare vilja och inställning, säger han efter matchen.

Topplaget Ope låg en poäng efter serieledarna Moliden inför derbyt, med ett guldläge att gå upp i division 1. Men tjejerna kom inte ut med den glöd som en så viktig match förtjänar.

– Det var många hos oss som var spända och nervösa i första halvlek. Vi bara slog ifrån oss hela tiden, säger John-Rune Wikén.

– Vi skulle spela enkelt och ha en bra rörelse utan boll, men det blev inte alls så, fortsätter han.

Efter målet tog Ope över initiativet lite grann, men hade svårt att få till några hetare chanser. Frösön höll Ope på utsidan och täppte till bra i boxen. 1–0-segern var välförtjänt.

– Ope är ju ett lag i toppen, så att vinna en sådan här match är riktigt skönt, säger en nöjd matchvinnare i Hanna Plantinger.

Frösön är i och med segern fem poäng bakom Ope, som får ladda om i jakten på seriesegern.

Fyra matcher återstår.