Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ope saknade flytet mot topplaget

Ope hade topplaget Djursholm i gungning – men det blev en ny förlust. Lagkaptenen Lisa Landin var frustrerad efter 1–2.
– Vi kan ju, men vi tror inte riktigt på det, säger hon.

Annons

Inför mötet med Djursholm, fyra i tabellen, hade Ope bara gjort tre mål på de första fyra matcherna i division 1.

I söndagens match saknades inte chanserna i första halvlek. Ope hade fyra klara frilägen, bland annat ett skott i stolpen av Lisa Landin – men målen uteblev.

– Med 50 procents utdelning i första halvlek hade vi haft ledningen med 2–0, säger Thomas Andersson, assisterande tränare.

Gästernas ledningsmål i början av andra halvlek kom som en kalldusch för Ope, som blev alltmer tillbakapressat. När Djursholm utökade sin ledning efter 20 minuter av andra halvlek var uppförsbacken brant.

– Jag tycker att vi var det bättre laget i första halvlek, men de fick press på oss och då kom målen, säger Thomas Andersson.

Ope hade svårare att skapa målchanser efter paus, men fick i alla fall ett tröstmål. Lisa Landin nickade in 1–2 efter en hörna i matchens slutminuter.

– Det känns jobbigt att fortsätta tappa poäng. Det handlar om självförtroendet, att vi ska tro på att vi kan vinna matchen. Men vi gör ju inte riktigt det och det är därför det går som det går, säger Lisa Landin.

Efter fem omgångar ligger Ope sist i division 1 norra Svealand.

– Vi är inte ett bottenlag, vi har bara inte fått till det riktigt och det känns skittråkigt att vi match efter match, efter match inte får till det. Om vi hade fått tre poäng i dag tror jag att det hade vänt helt, säger Lisa Landin.