Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope redo att satsa på eget konstgräs

Östersunds kommun säger nej till att satsa på konstgräs till Storsjöcupen.

Ope IF däremot är redo att satsa på eget konstgräs på Torvallen.

Konturerna börjar klarna vad gäller frågan om konstgräs i Östersund. Kommunen har definitivt sagt nej till att hjälpa Storsjöcupen med ett konstgräs.

– De vill inte bygga en ny anläggning enbart för Storsjöcupen vilket jag kan förstå, säger Sven-Bertil Bengtsson, ordförande för cupen.

Bengtsson är varken besviken eller deppad.

– Däremot tycker jag att kommunen bör överväga att satsa på konstgräs på Odenvallen. Då löser man behoven både för Ope och IFK Östersunds ungdomsverksamhet och för Storsjöcupen. Det är en idealisk plats som det gäller att strida för. Särskilt om kommunen funderar på att bygga bostäder där.

Pär Löfstrand, kommunpolitiker för folkpartiet, är dock bekymrad över hur kommunledningen resonerar.

– Umeå har 14–15 kommunala konstgräsplaner. Östersund har ingen. Kommunen måste säga vad de vill göra av till exempel Odenvallen. Samtidigt är Ope berett att satsa av egna pengar för att få till stånd en konstgräsplan. Det borde kommunen nappa på, menar Löfstrand, som kommer att skriva en motion i frågan.

– Det är inte så roligt att tvingas till det, men jag måste eftersom jag varken är välkommen att diskutera med kommunledningen eller får svar på mina frågor om konstgräs. De lägger locket på.

Räddningen kan bli den idé som Ope IF jobbar med. Klubben är redo att satsa 500 000 kronor av egna medel och söka bidrag på 350 000 kronor från Idrottslyftet för att anlägga konstgräs på Torvallen. Det som fattas är då 850 000 kronor från Östersunds kommun.

– Inom ett par veckor skickar vi in en skrivelse till Kultur- och fritidsnämnden, där vi ansöker om tillstånd att bygga en konstgräsplan på den plats fär plasttältet stod, berättar Jan "Janken" Holm.

– Vi vill fråga kommunen om de vill vara med oss i satsningen. Då hjälper vi dessutom Storsjöcupen som behöver fler planer för att utöka antalet lag.

Ni vill alltså ha Östersunds kommun som medfinansiär?

– Ja, vi kan inte göra det själva. Vi behöver kommunens hjälp med 850 000 kronor.

Om Ope får ja från kommunen finns tre alternativ på typ av konstgräs.

1. Att flytta det gamla gräset från Arenans B-plan. Den billigaste lösningen.

2. Att köpa en helt ny och avancerad matta.

3. Att köpa ett begagnat konstgräs eller ett av de billigare sorterna.