Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope pressade serietvåan

Ope ställde till med oväntat mycket problem för serietvåan Täby på Torvallen – men det höll inte hela vägen.
– Vi backar hem alldeles för mycket när vi leder med 4–2 i andra halvlek, säger Thomas Andersson.
Täby gick om i en rasande fart och vann till slut med 4–6.

Ope, som redan är nedflyttningsklara, höll på att hjälpa ÖDFF i kampen om uppflyttning. Efter en hyfsad första halvlek och 1–2 i underläge växlade Ope upp ordentligt. Redan i den 50:e matchminuten kom 2–2 genom Jillian Kinter – och sedan gick det snabbt.

I matchens 53:e minut kom 3–2 genom en inskruvad hörna av Pernilla Nilsson, och bara tre minuter senare utökade Lisa Landin till 4–2. Men det var också något av det sista som Lisa Landin fick göra i matchen. En stund senare gick hon av med en skada.

– Vi spelar riktigt bra i andra halvlek och vid 4-2 trodde jag att vi skulle vinna. Sedan skadar sig Lisa och då är det som att vi börjar tvivla på oss själva – om vi kan vinna det här.

Ope blev ängsliga och backade hem. Täby fick vittring och gick fram i skoningslösa attacker. I en katastrofal period för Ope – mellan 74:e och 77:e minuten – gick bortalaget från 4–2 till 4–5.

Slutresultatet till 4–6 fastställdes i den 88:e minuten, och Ope är ännu utan vinst i division 1 (man har bara skrapat ihop fem poäng genom oavgjorda matcher).

– Vi spelar väldigt bra långa stunder, men vi har inte lyckats med att rätta till den mentala biten. Vi tror inte att vi kan vinna matcher, säger Thomas Andersson.