Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope och IFK vidare i DM

Resultat från DM.

Fotboll, DM damer

IFK Östersund-Ope 0–3 (0–0)

Mål: 0–1 (50) Maja Backman, 0–2 (75) Sandra Nilsson, 0–3 (87) Tove Modin-Brissler.

Matchen blev klart jämnare än förväntat. Det unga IFK bjöd på rejält motstånd och Ope fick verkligen kriga för sitt spelövertag och sin seger.

– Det enda som vi i princip kan vara nöjda med är segern. Vi gjorde det för svårt och många gånger både anföll och försvarade vi oss en och en i stället för tillsammans. Det finns flera växlar till i laget, sa andretränaren Tomas Andersson.

Ope – som saknade mer än en hel startelva, bland annat spelare som Anna Jonsson, Cornelia Hallman och Maria Bäckman (alla utomlands på semester), Felicia Tengblad, Fanny Haeggblom, Lina Lindman och Lena Lindström – tog successivt över i andra halvlek, då målen också kom.

Samtidigt kan Ope presentera ett fint nyförvärv. Det handlar om ytterspringaren Helena Jakobsson från Häggenås.

– ÖDFF har också varit ute efter Helena, men hon valde oss. Det är en snabb spelare med bra tillslag i båda fötterna, berättar Tomas Andersson.

Fotboll, DM herrar

Fältjägarna-IFK Östersund 0–9 (0–5)

Mål: Isse Strömstedt 5, Felix Nordin 2, Jonathan Lundbäck, självmål.

Ett i stort sett ordinarie IFK – som dock saknade sina nyförvärv – gjorde processen kort med Fältjägarna. Extra plus till irrationelle anfallaren Isse Strömstedt som är tillbaka i iFK och nu gjorde hela fem mål.

Stugun-Brunflo 3–4

Mål Brunflo: Mattias Edin 3, Jonas Widegren.

Ett jämfört med i fjol klart föryngrat Brunflolag var snäppet bättre. Nye anfallaren Mattias Edin (Strömsund) var skillnaden.

– Jag är supernöjd med Mattias. Han har kommit jättebra in i gruppen. Även Joakim Westin och Elliot Edvinsson var bra, säger tränaren Gabriel Röhdin.

Brunflo som tappat flera viktiga spelare från i fjol, däribland anfallsduon Martin Hedberg och Pontus Edholm, väntar in ytterligare förstärkningar i april, framför allt från IFK Östersund.

Ytterhogdal-Frösön 6–2

Mål Ytterhogdal: Vitalii Rudii 2, Nicolai Tararov. Övriga uppgifter saknas. Frösön: Jonas Gustavsson, Lars Sunnfors.

Ett styrkebesked från Ytterhodal, som mönstrade i princip samma lag som i fjol. Tränaren Ben Smith startade med åtta utländska spelare från start och det var aldrig något snack om vilket lag som var bäst.

Hede-Alsen 1–5

Nykomlingen i division 4 var numret för litet mot Alsen, som bygger nytt efter fjolåret. Borta är spelare som Petter Jakobsson och unge John Eriksson.