Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope jagar seger och division 1-plats

Opes damer står plötsligt med ena benet i division 1. Sista omgången avgör allt.

– Vi går för seger, säger John-Rune Wikén inför hemmamatchen mot Härnösand.

Seger mot Härnösand och Ope slår följe med ÖDFF och K/D i division 1. I så fall ett styrkebevis på jämtländsk fotbollsbredd.

Frågan är dock hur viktigt det är för Ope att gå upp?

– Det är alltid roligt och viktigt. Men går vi inte upp nu är målet att göra det nästa år i stället. Det är inget tvång att göra det nu. Kanske är vi bättre förberedd om vi går upp nästa år.

Utvecklingen av division 2 mellersta Norrland har varit dramatisk. När hösten inleddes var Ope i topp. Ett antal poängförluster senare gjorde att Moliden kunde passera.

Då plötsligt började Moliden att darra. 0–0 mot Remsle och sedan 2–4 mot Långsele samtidigt som Ope vann sina två matcher, gjorde att Ope passerade.

Inför sista omgången är Ope tillbaka som serieledare, en poäng före Moliden. Det innebär att Ope har allt i egna händer.

Hur inspirerande är det att ha chansen att avgöra på hemmaplan och få spela i samma serie som ÖDFF och K/D?

– Vi pratar inte så mycket om ÖDFF och K/D. Jag har varit med om kval med ÖDFF förut och vet att om vi vinner på lördag är det en känsla som inte går att beskriva. Den måste upplevas.

Chansen att Ope ska klara av uppgiften bör vara ganska god. Tredjeplacerade Härnösand är dock ett bra lag och har framför allt ett anfallsspel som är seriens bästa.

Sanne Pettersson är lagets stora profil. Hon är tvåa i skytteligan på 27 mål. Där har Ope inte mycket att komma med.

John-Rune Wikén vill poängtera att hans lag har andra styrkor i stället. Framför allt två:

Försvarsspelet.

Lagspelet.

– Jag tror att vi spelar mer som ett lag än de andra. Vi pratar i termerna om att jobba ihop som ett lag. Dessutom är vi jättestark defensivt. Av 17 insläppta mål har vi bara släppt in sex spelmål.

Hur är läget inför finalen?

– Bra. Alla är friska och vi var 24 spelare på senaste träningen.

John-Rune är mycket nöjd med sitt första år i Ope.

– Det har varit så bra som jag förväntat. Ope är en välorganisserad förening med en stark ekonomi. Vi har många spelare i truppen och många är ambitiösa.