Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope fortsätter att förlora

Damer div 2

Timrå-Ope 7–0 (1–0)

Nästjumbon Ope har det lika tufft som klubbens A-lag. Det unga B-laget är ett par snäpp ifrån att hålla för division 2. Storförlusten mot Timrå kan dock till viss del förklaras med att Magnus Backman tvingades ställa ett extremt ungt lag på benen.

– Vi hade samtidigt F17-match i Domsjö och kunde inte få med någon från division 1-laget. Nu hade vi sju 99:or och en 00:a bland de 13. Därför kan jag inte vara missnöjd. Spelarna gjorde det riktigt bra, förklarade Backman, vars lag åker ned i division 3 eftersom A-laget hamnar i tvåan.

– Vårt mål är att komma före Myssjö.

Plus i Ope går till 15-åriga målvakten Josefine Björling som hade mycket att göra och som var riktigt bra.

Damer, div 3

Häggenås-ÖDFF/Frösö 6–1 (4–1)

Mål, Häggenås: Madelene Norman 2, Margareta Handler 2, Rebecca Lilja 2. Ö/F: Julia Elvbo (straff).l

Häggenås fortsätter att övertyga och gick nu upp på samma poäng som ledande IFK Östersund, som dock har tre matcher mindre spelade. Segerreceptet?

– Vi följde vår matchplan och var på hugget från start. 3–1 efter 13 minuter var väldigt effektivt. Sedan kunde vi spela kontrollerat, berättar spelande tränaren Margareta Handler.

Seriens äldsta lag är extra bra just under sensommaren. Ja, söndagens seger var frukten av årets bästa spel. Extra plus går till Rebecca Lilja, mittbacken Anna Gustavsson och Maria Andersson på mitten. ÖDFF:s toppar var Laura Danius, Julia Elvbo och Ida Österberg.

Strömsund-Berg/Myssjö 2–2

Mål: Inte rapporterade av hemmalaget.

Ett bistert poängtapp för Strömsund, där irritationen var påtaglig.

– Jag är för arg för att prata just nu, sa en av spelarna och hänvisade till tränaren Tomas Eriksson.