Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ope: "Det kan få följdverkningar"

Ope drabbas också av jakten på unga spelare.

– Det blir konsekvenser, säger Pär Svens.

Hos Ope är tongångarna desamma som hos IFK Östersund, om än inte lika uppskruvade. Pär Svens är kanslichef i Ope. Han säger så här:

– De (ÖFK) kommer att säga att de inte värvar spelare, att de bara ger en inbjudan och så får föräldrar och spelare söka sig dit. Problemet blir att ungdomslag slås sönder.

Enligt Svens är det naturligt att vissa barn/ungdomar och föräldrar hellre vill gå till Östersunds FK än att vara kvar i sin moderklubb, där de bor.

– Det handlar om deras namn, deras profil som elitlag. De har även tillgängligheten till träningsmöjligheter på Arenan som en fördel samt i princip ensamrätt till I5-hallen.

Enligt Pär Svens är problemet inte enbart att Ope och IFK Östersund tappar spelare i 8, 9, 10 eller 11-årsåldern.

– När en del barn lämnar sin klubb följer oftast någon ledare med också och då slår det hårt. Vi har fyra-fem spelare på 10 och 11 år som gått till ÖFK, men då räknar jag även in ledare i den gruppen. Det kan få följdverkningar.

Går det att ta ÖFK i försvar och förstå hur de agerar?

– Ja, alla föreningar har rätt att driva sin verksamhet, men i det här fallet blir det konsekvenser. Dessutom är det nu skörare i både Ope och IFK. Vi har båda tunna årsgrupper och försvinner några får det följdverkningar.

Ope är inte lika hårt drabbat som IFK Östersund eftersom man finns på en annan geografisk plats.

Vilka kontakter har ni med ÖFK Ungdom i dag?

– Vi pratar inte med dem. Den enda kontakten är det samarbete vi har med Jämtkraft cup.